NEGATIVNA KAMPANJA: Gužve po običaju sa srbijanske strane granice

Na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja ogromne su gužve, putnici čekaju satima da bi ušli u Crnu Goru, a desila se i tuča.

Kako javlja reporter “Blica” sa lica mjesta, kolona je duga više od tri kilometra, čekanje u redovima traje više od dva sata, a desilo se i nekoliko incidenata.

– Automobili su puni, mahom srpskih registarskih oznaka, čekaju i ne znaju šta će. Iz suprotnog pravca vozači dobacuju ljudima u koloni da idu na neki drugi granični prelaz jer je haos – priča reporter “Blica”.
Kako kaže, bilo je i manjih fizičkih obračuna zbog kojih je intervenisala i policija.
– Ima i onih koji ne žele da čekaju, pa drsko pretiču kolonu, zbog čega su negodovali oni koji su strpljivo čekali. Tako su nekom automobilu sa novosadskim registarskim oznakama prepriječili put, kako bi ih blokirali i “naučili pameti” – javlja “Blicov” reporter.

Kako navodi, sa srpske strane jutros je radila samo jedna traka na graničnom prelazu, i da je zbog toga gužva nastavila da se pravi i na crnogosrskoj strani.

– I srpska i crnogosrka policija, kada su vidjele šta se napravilo na granicama, počeli su da puštaju vozola maltene bez ikakve provjere – priča on.
Saopštenje granične policije: Najviše čekanja na Gostunu

Putnički automobili na izlazu iz Srbije najviše čekaju na graničnom prelazu Gostun prema Crnoj Gori gdJe su zadržavanja i do dva sata, saopštila je danas Uprava granične policije.

(Blic)