Vlada CG odlučila da NAGRADI vatrogasce za danonoćni rad i odbranu imovine građana i državnih resursa

Vlada Crne Gore će na narednoj sjednici odlučiti o mjerama stimulisanja crnogorskih vatrogasaca koji danonoćno brane imovinu građana i državne resurse, objavljeno je na Vladinom zvaničnom Tviter nalogu.

Iz Vlade je saopšteno da i danas bukte požari na više lokacija.
“Danas gori na više mjesta u okolini Podgorice (Kokoti; Mareza; Piperi); Danilovgrada (Planina Garač – sela Gornji Zagarač i Zagrada); Cetinja (Velestovo, Gornja Markovina i Njeguši) i u Primorju (Bigovo)”, naveli su iz Vlade.

Naglašavaju da Direktorat za vanredne situacije MUP-a koordinira sve aktivnosti nadležnih službi, te da se vatrogasci bore s vatrom 24 sata dnevno, a pomažu im i pripadnici Vojske Crne Gore.

“Svi požari su pod kontrolom. 
Na požarišta su stigli vatrogasci iz Plava, Rožaja, Pljevalja, Mojkovca i Berana kao i ekipe Vojske Crne Gore. Rezultat: Noćas više požara ugašeno”, naveli su iz Vlade.

Foto: Služba zaštite i spasavanja PodgoricaFoto: Služba zaštite i spasavanja Podgorica
Iz Vlade apeluju na građane da prijave svaki požar na broj telefona 112.

“Statistički 95% požara izaziva čovjek namjerom ili nepažnjom”, ističe se.

Takođe, iz Vlade su saopštili da je za posebnu pohvalu pohvalu brza sanacija kvara na regionalnom vodovodu i efikasan rad graničnih službi, koje su, kako se navodi, uprkos velikim gužvama u srcu turističke sezone omogućile minimalna zadržavanja na crnogorskim granicama.

rtcg.me