Tražili su izuzeće Katnića i tužilaca

Jedan od lidera DF-a i osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, Milan Knežević, saopštio je da je današnje suđenje njemu i kolegi Andriji Mandiću “politički montiran proces”.

Knežević jutros ispred Višeg suda Knežević jutros ispred Višeg suda
Lider Nove, Andrija Mandić, uoči početka suđenja novinarima je rekao da proces koji danas počinje u Višem sudu “liči na bombaški proces iz 1907. godine”.
On je rekao da se nada da će razbiti “lažne konstrukcije” specijalnog tužioca Milivoja Katnića i zaustaviti državni teror na DF-om.
Pretresu nijesu pristupili optuženi Eduard Šišmakov, Vladimir Popov, Predrag Bogićević i Nemanja Ristić, kojima se sudi u odsustvu.
Advokat Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, Miroje Jovanović, rekao je da je nekoliko branilaca Vrhovnom državnom tužilaštvu podnijelo zahtjev za izuzeće glavnog specijalnog tužioca i svih tužilaca u postupku.
On je rekao da je glavni specijalni tužilac izvršio “potpuno pristrasan pristup predmetu tako što je javno učinio dostupnim razgovore, transkripte, ne samo branilaca i branjenika, nego međusobnu komunikaciju advokata”.
Po naredbi sudije Suzane Mugoše, glavni pretres određen je za 19, 20. i 21. jul, sa početkom u devet sati. Kako je saopšteno, glavni pretres biće održan u velikoj sudnici Višeg suda u Podgorici.
Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, kao i dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov i devet srpskih državljana.

Postupak protiv prevodioca Fronta Ananija Nikića vodi se posebno.