Nigerijski fudbaler finansiraće izgradnju bolnice u Nišu

Jedan od najpoznatijih nigerijskih fudbalera, dugogodišni član londonskog Čelsija, a sada fudbaler kineskog Tijanđin Tede, Džon Obi Mikel, finansiraće izgradnju hemato-onkološkog odjeljenja dječje bolnice u Nišu, javlja Sport Klub.
Džon Obi Mikel je poslao dva dresa londonskog kluba u kojima je proveo više od deset godina sa posvetom „Za decu Srbije“ i svojim potpisom.
Ipak ima još filantropa među sportistima i dobrih ljudi koji cijene zarađen novac od fudbala i raspoređuju ga na korisne stvari, dalje od kocke, sportskih automobila i ludih provoda, kako to obično biva.
Jedan od nih je Džon Obi Mikel.
Kada je čuo za veliki projekat gradnje hemato-onkološkog odjeljenja pri bolnici u Nišu u kojoj će mališani koji boluju od raka dobiti najbolje moguće uslove za izlječenje, istog momenta se odazvao pozivu da se priključi akciji i tako pored dresova poslao i svoju podršku. Dres Džona Obija Mikela možete kupiti u okviru akcije „Oglasi za život“ na posebnoj stranici Halo Oglasa po cijieni od 150 evra i 200 evra.
Na istom mjestu mnoge poznate ličnosti prodavaće nove stvari, kao i svoje uspomene, a sav novac prikupljen od prodaje namijenjen je finišu izgradnje dječjeg hemato-onkološkog odjeljenja u Nišu.
Džon Obi Mikel je u karijeri igrao za norveški Lin, Čelsi sa kojim je osvojio 11 trofeja i Tijanđin, u koji je stigao u januaru. Za reprezentaciju Nigerije je odigrao 78 mečeva i postigao pet golova.