Optužnica za teško ubistvo Nemanje Medina

Dopunjena optužnica protiv Vladimira Ulame (24) i Darka Mijovića (26), optuženih za teško ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina, ponovo je dostavljena Višem sudu u Podgorici na ocjenu. Razmatranje zakonitosti dokaza u ovom predmetu zakazano je za 11. septembar.

Ulama i Mijović do podizanja optužnice teretili su se za otmicu Medina, dok je Bogdan Milić bio označen kao pomagač u otmici. Tužilaštvo je i protiv Milića prekvalifikovalo krivično djelo, pa ga sada tereti za pomoć učiniocima nakon ubistva Medina. Baranin Vladimir Ulama i Podgoričanin Darko Mijović sumnjiče se za ubistvo i otmicu Petrovčanina.

Optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć učinio cu poslije izvršenog krivič­ nog djela. Sva trojica su u pritvoru. Prema optužnici, Ulama i Mijović ubili su Petrovčanina Nemanju Medina, čiji je nestanak prijavljen 8. jula prošle godine, i sahranili ga na zasad nepoznatom mjestu.

Prema tvrdnjama tužilaštva, ubistvo su izveli na podmukao način, jer je Medin odbio da učini nešto što su od njega tra­ žili. Okrivljeni Baranin i Podgori­ čanin iskoristili su prijateljske odnose Ulame i Medina i 8. jula prošle godine pozvali Medina da se nađu u Virpazaru.

Sumnja se da su mu nanijeli povrede, stavili ga u prtljažnik njegovog automobila i odvezli ga u za sada nepoznato mjesto gdje su ga ubili i sakrili njegovo tijelo na za sada nepoznatom mjestu.

Da slučaj bude još misteriozniji, policija je pronašla zapaljen Medinov „reno megan“ pored lokalnog puta Virpazar ­ Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Pobjeda