Optužnica protiv biznismena Ranka Radulovića

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podiglo je optužnicu protiv kontroverznog biznismena Ranka Radulovića (57) iz Nikšića, jer je policija pretresom kod njega u oktobru prošle godine pronašla oružje.

Njemu je odlukom Osnovnog suda produžen pritvor. Radulović je uhapšen krajem juna, nakon što je Tužilaštvo poslije devetomjesečne istrage prikupilo dokaze koji ukazuju da je nelegalno držao oružje i municiju.

Pretresom njegovog automobila kod njega su nikšićki policajci 11. oktobra prošle godine, na jezeru Slano, pronašli tri pištolja i 70 komada pištoljske municije. On je tada bio u društvu sa sugrađanima R. M. i D. V. pronašli.

– Pregledom vozila koje su osumnjičeni koristili pronađena su i dva pancirna prsluka – saopšteno je ranije iz Uprave policije. Radulović je ranije hapšen u nekoliko navrata zbog više krivičnih djela.

U septembru 2015. godine policija ga je teretila za zelenašenje, ali je oslobođen tih optužbi. Radulovićevo ime u žiži javnosti bilo je u ljeto 2008. godine, kada je njegova firma koja je izvodila radove na magistralnom putu Risan – Žabljak tokom dva mjeseca rušila brdo pored puta, a šut i kamenje prosipala u more. Nikšićki biznismen namjeravao je da bez dozvole sagradi pristanište, plažu i hotel.

Pobjeda