Radovi Alekse Tomića u CKB-u

Radovi Alekse Tomovića, postdiplomca na Fakultetu likovnih umjetnosti, od juče su izloženi u prostorijama Crnogorske komercijalne banke, flijala Moskovska, u Podgorici
Aleksa Tomović je rođen u Beranama 1992. godine. Diplomirao je na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici, grafički dizajn, kod profesora Nikole Latkovića. Specijalističku godinu je završio na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici iz oblasti vizuelne kulture kod profesorice Marije Džoganović. Trenutno je na postdiplomskim studijama na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju, grafički odsjek, u klasi profesorice Vesne Bošković. Izlagao je kolektivno i samostalno, u zemlji i inostranstvu.
“Polje interesovanja Aleksinog rada, kako i potvrđuju njegovi grafički radovi, su portreti, ljudske figure, predmeti i sama veza između predmeta i figure ili portreta, koje Aleksa postavlja u kontekst “čarolije”, “magije”, potpomognut slobodom apsrahovane forme. Aleksa pretače svoj život u liniju, kojom se igra, dijeli radost, gradi atmosferu, koja posmatrača nikada neće zadržati na površno isčitavanje njegovih radova, vješto i sa lakoćom razotkriva suštinu pojedinih segmenata života”, komentar je mr Vesne Bošković, Aleksine profesorice na magistarskim studijama.
O izloženim radovima, Aleksa Tomović je istakao da je to segment koji predstvlja djetinjstvo, odrastanje, jedan period koji žudi za osmjehom, prikaz uspomena, 6 grafika, 6 priča. Svaka priča sa osmjehom na licu.
“Grafike koje govore. Šalju nam iskrene osmjehe, bude u nama nešto lijepo i pozitivno. Imaju želju za igrom, komunikacijom i maštom”, dodao je Tomović.
U cilju razvijanja, podsticanja i promovisanja mladih likovnih stvaralaca, Crnogorska komercijalna banka je sa Fakultetom likovnih umjetnosti zaključila Protokol o saradnji na osnovu kojeg se radovi studenata i saradnika fakulteta izlažu u poslovnici banke u Moskovskoj ulici.