Budva: Uhapšena srpska državljanka

Srpska državljanka Viktorija Vojnić (33)  uhapšna je zbog serije džeparenja, a budvanski inspektori identifikovali su je kao krivca  pregledom video zapisa sa nadzornih kamera iz nekoliko budvanskih butika.

Djevojka iz  Smederevske palanke, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, privremeno je boravila u Tivtu,  odakle je svakodnevno  dolazila u Budvu.

Isti izvor saopštio je  da su joj meta bili kupci u luksuznim buticima.

“Glumeći  da je došla u šoping, prilazila je  nepažljivim kupcima i iz tašni vješto uzimala novčanike. Budvanska policija bila je zatrpana prijavama, ugalavnom, inostranih državljana, koji su prijavljivali krađe ličnih stvari… Sa snimka iz jednog od budvanskih butika, kamera je jasno snimila kako Vojnićeva ‘operiše’ – bila joj je potrebna samo mala nepažnja kupca da mu iz torbe uzme novac”, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz Uprave policije.

Nakon što je identifikovana, Viktoriji su lisice na ruke stavili inspektori budvanske policije.

Pred policajcima je  priznala osam krađa, nakon čega je protiv nje podnijeta krivična prijava.

Srpkinja je  juče privedena sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Taj portparol Osnovnog suda u Kotoru potvrdio je “Vijestima” da je saslušao osumnjičenu u prisutvu branioca i da je prihvatio predlog osnovnog tužioca za određivanje pritvora do 30 dana Vojnićevoj.

Prema njegovim riječima, to je učinjeno  zbog straha od bjekstva i ponavljanja krivicnog djela.

Vojnićevoj se stavlja na teret krivično djelo – krađa u produženom trajanju.

Ona je juče upućena u spuški Istražni zatvor.