VOLI otvara novi logistički centar

Kompanija Voli u petak, 15.septembra u 18:30h otvara Logističko distributivno otkupni centar, pored postojećeg Volijevog logističkog centra u Bulevaru Zetskih vladara bb.

Početak gadnje je 2016.godine ozvaničio Predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj, Suma Chakrabarti, sa Draganom Bokanom, vlasnikom i predsjednikom Odbora direktora Kompanije Voli. Projekat je realizovan kroz partnerski odnos EBRD i kompanije Voli u kojoj Eropska banka ima 15,7% učešća, na ime konvertibilnog otkupa udjela u vlasništu, što predstavlja prvo korporativno ulaganje kapitala ove banke u našoj zemlji.

Izgrađen je u planiranom roku, a visina investicije je 11.800.000 eura. LDC Voli osigurava kompletno integrisan logistički sevis koji će u potpunosti ispuniti sve zahtjeve snabdjevanja naročito u logistici hladnog lanca, odnosno prehrambenih proizvoda. O impresivnim dimenzijama Logističkog centra nabolje govori podatak da je njegov kapacitet 16.000 paletnih mjesta od čega najveći dio zauzima ambijentalno skladiste. Objekat raspolaže sa 21000 paletnih mjesta, 16000 u ambijentalnom i 5000 u rashladnom režimu, 13 rashladnih komora u režimu od -25 do +4c°, komorama za meso, voće i povrće, kao i zrionice banana.

Ugrađenja je nasavremenija oprema, koja zadovoljava sve svjetske standarde kvaliteta, bilo da se radi o 38 utovarno/istovarnih rampi, najkvalitetnijim HTC podovima, regalnoj konstrukciji, viljuskarima ili WMS-u, odnosno softweru za upravljanje tokovima roba u skladištu. Bitno je napomentuti da se prilikom izgradnje strogo vodilo računa o tome da se osigura maksimalna energetska efikasnost i ekološka prihvatljivost.

“LDC daje vjetar u leđa budućem razvoju Kompanije, pružajući dodatnu vrijednost kroz kvalitetnu nabavku, brže i ekonomičnije snabdjevanje i bolju ponudu domaćih proizvoda u policama marketa. Ono što predstavlja posebnu vrijednost koju LDC Voli donosi je podrška domaćoj proizvodnji, koja će imati obezbjeđen kontinuiran plasman, siguran otkup koji će im pružiti stabilnost i oslonac za razvoj”, saopšteno je iz Volija.

Uticaj koji će Logističko distributivno otkupni centar imati na širu društvenu zajednicu je veoma značajan, imajući u vidu da će podržati i podstaći domaću proizvodnju, plasmanom ne samo na teritoriji naše zemlje nego i u okruženju.
Sama ceremonija otvaranja okupiće poslovnu, političku i diplomatsku elitu, regionalne biznis lidere, najznačajnije proizvođače, poslovne partnere Kompanije iz zemlje i inostranstva. Nakon obraćanja, predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, član Odbora direktora kompanije Voli, predstavnik EBRD, Pol Foley i predsjednik Odbora direktora kompanije Voli, Dragan Bokan, zvanično će otvoriti objekat.

Kompanija Voli je, u skladu sa svojom tradicijom da otvaranja novih poslovnih jedinica obilježi donacijama, u susret otvaranju Logističkog centra donirala 34.920 eura Kliničko bolničkom cenru Crne Gore, za kupivinu uređaja i opremanje Klinike za neurologiju.