Kako romantični filmovi loše utiču na veze?

THE NOTEBOOK (2004) RACHEL MCADAMS, RYAN GOSLING NBOK 001-O RACHEL MCADAMS, RYAN GOSLING When: 01 Jan 2004 Credit: Cover Images **Editorial Use Only**

Gotovo da nema djevojke koja makar jednom u životu nije poželjela da njen dragi bude baš poput glavnog glumca nekog od mnogih filmova nad kojima većina djevojaka balavi. Da li su nas upravo takvi filmovi doveli korak unazad od ostvarenja idealne veze ili su uticali na naša nerealna očekivanja i visoke kriterijume?

Sjećate se svi Džulije Roberts sa neodoljivim osmehom u filmu “Zgodna žena” i Ričard Gira koji igra hladnog biznismena koji se nakon nekoliko noći sa njom potpuno mijenja i zaljubljuje u nju. Iako je divno maštati o ovakvoj ljubavi, moramo priznati u realnom životu ovakva priča je gotovo nemoguća!

U filmu “Njemu baš i nije stalo” imamo Điđi kao glavnu junakinju koja nakon što su je mnogi frajeri odbili, počinje da se druži sa barmenom. On je savetuje kako funkcionišu muško-ženski odnosi. Iako je pola filma nezainteresovan za nju, taman kad mislite da će ona prerezati vene, on odjednom shvata da je ona žena njegovog života. Koliko je realno da se to dogodi zaista?

Nema ko ne zna ljubavnu priču između Noe i Ali iz filma “Beležnica”. Ona je imućna devojka dok je on dečko iz siromašne porodice. Neplanirano se zaljubljuju se do ušiju preko ljetnjeg raspusta, ali ih ubrzo razdvajaju. Nekoliko godina kasnije Ali se vraća kod Noe i shvata da ga još uvek voli. Zvuči sjajno zar ne, ali koliko vas i dalje misli na dečka od prije pet godina u koga se zaljubila na ljetnjem raspustu?