VMŠ:Nastava dva dana u Beranama, tri dana u Podgorici

Program nastave na programu Visoke medicinske škole u Beranama koncipiran tako da se ona dva dana održava u Beranama, a tri u Podgorici potpuno je prihvatljiv Medicinskom fakultetu i, kako je za Pobjedu kazao dekan prof. dr Goran Nikolić, održaće se bez ikakvih problema.

Taj prijedlog sačinila je stručna radna grupa koju je formirala rektorka Radmila Vojvodić, a činili su je: Nikolić, zatim član Senata sa Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Lazović i direktor Centra za studije i kontrolu kvaliteta prof. dr Aleksandar Vujović.

Nikolić je kazao da je koncepcija nastave urađena tako da se u Beranama odvijaju sva predavanja, a ono za što su potrebne laboratorije Medicinskog fakulteta, kao i resursi Kliničkog centra, radiće se u Podgorici.

– Suština je da se iskoriste svi resursi Medicinskog fakulteta za nastavu koji do sada nijesu korišćeni i da nastava ide kontinuirano, svih pet dana u sedmici – kazao je on. Naš sagovornik je istakao da će poboljšati kvalitet nastave na Visokoj medicinskoj školi kako bi studenti dobili kvalitetniju, evropski prepoznatljivu diplomu. – Spremni smo. Jedva čekam da studenti dođu i da krenemo sa nastavom i vježbama, i na taj način da ,,spustimo zavjesu na ovu priču“ – kazao je Nikolić.

Opširnije u Pobjedi