Ubistvo Borete i Zečevića: Kamera snimila još dvojicu Budvana

Policija traga za još najmanje dvojicom Budvana, zbog sumnje da su pružali logistiku ubicama Đorđa Borete i dr Dragana Zečevića.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da je u vrijeme likvidacije tu dvojicu Budvana snimila kamera sa objekta smještenog nedaleko od kafića u kom su ubijeni Boreta i Zečević, i ranjen Budvanin Ivo Stanišić.

Snimljeni su skupa sa nedavno uhapšenom braćom Boškom i Ilijom Pavlović, čiji je zadatak navodno bio da prate Boretino kretanja i njegove navike.

Jedan od sagovornika kazao je da su i ta dvojica Budvana privođeni nakon ubistva u Trofeju, ali da tada nije bilo dovoljno dokaza da im odrede zadržavanje.

Dodao je da inspektori svakodnevno pretresaju stanove osoba povezanih sa njima.

Prema pouzdanim saznanjima i oni su dio ekipe odbjeglog Vasilija Rafailovića (38), kojeg specijalno državno tužilaštvo optužuje da je ispalio hice u Boretu, Zečevića i Stanišića.

Zečević je slučajna žrtva te mafijaške likvidacije.

Rafailoviću, Budvaninu Ratku Vušoviću (26), Nišliji Miljanu R. Bulatoviću (36), Vladimiru Z. Šmanji (35) iz Banjaluke i Bjelopoljcu Ivanu D. Cicmilu (26), za 3. oktobar zakazano je suđenje zbog ubistva u Trofeju.

Bulatović i Šmanja uhapšeni su 9. decembra prošle godine, dva dana nakon ubistva u Bečićima. Rafailović, Vušović i Cicmil i dalje izmiču crnogorskoj policiji.

Tužilac u optužnici tvrdi da je Rafailović direktni izvršilac, a da ga je tog dana na motociklu vozio Vušović.