Na provjeri i svi preostali članovi Savjeta RTCG

Agencija za sprečavanje korupcije provjeriće imovinske kartone svih članova Savjeta Radio Televizije Crne Gore, nezvanično saznaje Pobjeda.
Prema saznanjima tog lista, nijedan član Savjeta Javnog servisa nije prijavio imovinski karton.

– Radi se o principijelnoj provjeri, jer je logično da se provjere imovinski kartoni svih članova Savjeta RTCG nakon što je po anonimnim prijavama utvrđeno da prijavljeni nijesu dostavili imovinski karton, a imali su obavezu da to učine – rekao je izvor Pobjede.

Protiv četiri, od devet članova koliko ih je u Savjetu Javnog servisa, stigle su anonimne prijave sredinom septembra, a odnosile su se na kršenje Zakona o sprečavanju korupcije.

Prijave su se odnosile na Ivana Mitrovića, Nikolu Vukčevića, Gorana Đurovića i Mima Draškovića.

Za sve njih, osim Draškovića protiv kojeg je prijava još u proceduri, utvrđeno je da su prekršili zakon.

Mitrović je nakon odluke dao ostavku i ona je u skupštinskoj proceduri, a bio je kategoričan da u njegovom slučaju nije bilo konflikta interesa.

I Đurović je negirao da je prekršio odredbe zakona koje se odnose na ograničenja u toku vršenja javne funkcije, dok će Drašković, prema saznanjima Pobjede, izjavu Agenciji dati u ponedjeljak.

Agencija je juče donijela odluku u slučaju Nikole Vukčevića, za koga je utvrdila da je podredio javni interes privatnom, jer je dobio rediteljski honorar od režiranja dokumentarnog filma u privatnoj produkciji.