BS samostalno u Tuzima i Petnjici

Kandidat za predsjednika države mora dijeliti vrijednosti nezavisne, multinacionalne i multivjerske Crne Gore, koja teži evroatlantskim vrijednostima i integracijama, da bi dobio podršku Bošnjačke stranke, kazao je u intervjuu za Pobjedu lider te partije i potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, Rafet Husović.

On je rekao da će BS sigurno podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima koji bude dijelio njihove osnovne političke vrijednosti i principe „bez obzira da li pripada nekoj političkoj partiji ili je nezavistan intelektualac“.

Husović navodi i kako očekuje dobar rezultat BS-a na lokalnim izborima u Petnjici i Tuzima, gdje će ta stranka nastupiti samostalno.

Na pitanje da li je BS donijela odluku o nastupu na predstojećim lokalnim izborima i kakav rezultat očekuje u opštinama gdje će učestvovati u izbornoj trci, Husović je odgovorio da će na predstojećim lokalnim izborima u novembru u Petnjici i u Tuzima nastupićemo samostalno.

“Uvjereni smo da naše biračko tijelo prepoznaje proaktivnu politiku koju vodi Bošnjačka stranka, te da će se to odraziti pozitivno na izborni rezultat. Zalagali smo se za samostalnost i Petnjice i Tuzi, očekujemo da dobijemo povjerenje gra-đana u što većem broju kako bismo mogli realizovati naše programske ciljeve. Podržavali smo da nove opštine nakon sticanja samostalnosti dobiju adekvatne institucije koje će služiti kao servis građanima. Ulaganje u infrastrukturne projekte, saradnja sa dijasporom i otvaranje novih radnih mjesta su prioriteti Bošnjačke stranke. Povećanje broja odborničkih mandata u lokalnim parlamentima je nešto što zaista očekujemo”, ocijenio je Husović.

Na pitanje da li očekuje da će preporuke OEBS-a biti dovoljan motiv da opozicija sjedne za sto sa predstavnicima vlasti, iako im nijesu ispunjeni zahtjevi vezani za termin parlamentarnih izbora, Husović je kazao da prije svega mora reći da će se BS odazvati, kao i uvijek, preko svojih predstavnika u parlamentu, svim razgovorima na tu temu.

“Siguran sam da ćemo dati puni doprinos da se preporuke OEBS-a ugrade i pretoče u zakonska rješenja. Dobro bi bilo da opozicija učestvuje u radu zajedno sa parlamentarnom većinom u okviru radne grupe za primjenu preporuka OEBS-a, dobijenih nakon pozitivno ocijenjenih parlamentarnih izbora. Opozicija mora znati da se bojkot parlamenta nije pokazao kao odgovarajuće rješenje”,naveo je Husović.