Na Svetom Stefanu Marković, De Niro, Barozo, Šarma, Bekstrit Bojsi…

Sveti Stefan danas i sjutra biće domaćin Global citizen foruma koji u Crnu Goru dovodi brojna svjetska glumačka, politička i biznis imena.

Upravo će čuveni holivudski glumac Robert De Niro boraviti na Svetom Stefanu.

Predstavnici Arton Capitala koji organizuju događaj kazali su da će tema četvrtog Foruma, biti „mogućnost u doba neizvjesnosti“.

“Budući da je svijet suočen s velikim spektrom rizika i neizvjesnosti, forum je postavljen da djeluje kao platforma za razmjenu informacija o identificiranju novih mogućnosti ekonomske migracije i integracije“, navodi se u saopštenju.

Premijer Crne Gore Duško Marković otvoriće forum, a riječ će imati i motivacioni govornik i pisac Robin Šarma, Manuel Barozo, Čeri Bler, Vesli Klark, Afrodžek, Akon, pjevačica Iv (Eve) kao i Bekstrit Bojsi.

Ovo su samo neki od gostiju koji će se pridružiti Global Citizen Forumu na Svetom Stefanu u Aman resortu.

“Irina Bokova – direktor UNESCO-a samo je jedna od govornika koja je potvrdila glavnu ulogu u raspravi na temu globalnog obrazovanja o građanstvu za mir, odrzivi razvoj i ljudsko dostojanstvo tokom učešća na cetvrtom po redu Global Citizen Forumu. Svako od ovih uticajnih ljudi podijeliće svoja iskustva u onome dijelu u kojoj su stručnjaci“, navodi se u saopštenju.

Radulović: CG u red sa Dubaijem, Monakom i Torontom

Raspravljaće se i na teme kao što su izazov globalizacije i privlačenje stranih ulaganja putem programa investitora za prebivalište i državljanstvo, uz korišćenje sredstava za stvaranje novih radnih mjesta i finansiranje vladinih projekata.

„Kroz pažljivo planirane prezentacije, panel diskusije i pregovore, forum će dati mogućnost svim učesnicima da diskutuju. Delegati koji učestvuju na ovogodišnjem forumu imače ekskluzivnu priliku za susret i mrežu s predstavnicima vlasti, članovima kraljevskih porodica, stručnjacima iz industrije, finansijskim stručnjacima, svjetskim najpoznatijim motivacionim govornicima, filantropima, holivudskim zvijezdama i nekim od najbogatijih pojedinaca na svijetu“, navodi se u saopštenju.

Očekuje se i prisustvo Gaston Branija – premijera Antigve i Barbude pa će se raspravljati i o strašnim događajima uragana Irme koji je pogodio ova ostrva.

„U ovoj raspravi očekuje se i učešće glumca Robert de Nira, koji pomaže u naporima za prikupljanje sredstava za pogođena Karipska ostrva. Prikupljeni novac od aukcijske večeri otići će za pomoć obnove Antigve i Barbude. Gospodin Žoze Manuel Baroso, bivši predsjednik Evropske komisije, raspravljaće o promjenjivoj prirodi evropskog građanstva; dok će slavne osobe i muzičari, uključujući dobitnike nagrada Gremi nagrade Vajklifa Džina, Iv, Ekona i Afrodžeka, izvesti i pokazati univerzalnost muzike.

Svijet svjedoči političkoj i ekonomskoj neizvjesnosti bez presedana. Tehnologija, novi načini komunikacija i očekivanja koja se mijenjaju preoblikuju živote ljudi. Društva i zajednice se samostalno organizuju i jedni sa drugima komuniciraju na potpuno nove načine. U posljednjih nekoliko mjeseci vidjeli smo dva najveća uragana na Karibima, dok je Katalonija razbijena političkim padom referenduma o nezavisnosti. Na ovogodišnjem forumu govorićemo o tome kako na pravi način razmišljati o ovom novom poremećaju. Mi ćemo istražiti inicijative, praktične korake, vođstvo i velike odluke koje su potrebne da bi čovječanstvo procvjetalo u dobu nesigurnosti“, kaže Armand Arton, predsjednik Arton Capitala i osnivac Global Citizen Foruma.

U oba dana predviđene su panel diskusije, s tim sto ce 19. biti priređena gala veče uz koncert Loren Hil članice grupe Fugees. Dok će drugo veče na zatvaranju foruma održati performans svjetske zvijezde Eve , Afrojack, Akon i drugi.