Pacijenti zakažu pregled pa ne dođu

Na Klinici za bolesti srca od 15. juna do 15. oktobra od 13.591 elektronski zakazanog pacijenta na pregled nije došlo njih 4.355.

To, kako je za Pobjedu kazao direktor te klinike Nebojša Bulatović, što pravi velike probleme jer se zauzimaju termini nekom kome je neophodna pomoć.

Za četiri mjeseca, prema njegovim riječima, samo u kardiološku ambulantu nije došlo 2.569 pacijenata, a za eho srca 558.

Bulatović kaže da podržava elektronsko zakazivanje, ali da svi treba da ulože napore da taj sistem zaživi.

Naglašava da iako zna da su izabrani doktori preopterećeni, oni ne bi trebalo da šalju pacijente kod specijaliste bez prethodno urađene dijagnostike.

Uprkos dopunskom radu za vrijeme vikenda, ističe Bulatović, ne mogu uspjeti da svim pacijentima tako brzo zakažu pregled.

“Da bi elektronsko zakazivanje zaživjelo treba da se uklopimo u ono što možemo da uradimo, da adekvatno zbrinemo ljude, da termin i kontrola budu adekvatni. Recimo, nema potrebe da pacijenti sa hipertenzijom dolaze kod kardiologa često, može jednom, drugi put, da se napravi obrazac terapije, a izabrani ljekar je edukavan da kasnije prati tog pacijenta i povremeno ga pošalje na neku konsultaciju. Specijalisti su svakako otvoreni za saradnju, ako kolege imaju neku dilemu, da pozovu kako bi se konsultovali, sve da sistem bolje funkcioniše”, rekao je Bulatović.

On je istakao i da izabrani doktor ubuduće, što je do sada bila praksa, neće moći na zahtjev pacijenta da napiše uput za specijalistu, a da sam prije toga ne uradi dijagnostiku, odnosno procjenu da je to neophodno.

Prema njegovim riječima, kardiologija je posebno opterećena, jer se radi o najosjetljiviijoj oblasti, u kojoj se obavlja ogroman obim posla sa dosta malim brojem ljudi.

Bulatović naglašava da na Klinici imaju još zakazanih pacijenata po ranijem sistemu, ali će oni biti završeni do kraja godine.