OTAC I SIN VODE BERANE KA ELITI

Bajka živi u Beranama, san o povratku u elitni rang, prvi put nakon sezone 2013/14. A, glavni junaci lijepe drugoligaške priče su otac i sin, trener i najbolji strijelac Nebojša Asanović i Ivan Asanović.

Ubojiti napadač i nekadašnji golman su sa ostatkom mladog tima prvi na poluvremenu nikad jače Druge lige. Nakon 17 odigranih kola Beranci imaju 35 poena, bod više od Mladosti iz Lješkopolja, a o konkurenciji dovoljno govori podatak da je petoplasirani Lovćen na dostižnih pet bodova minusa.
“Ovo je veliki uspjeh ako se zna da smo najmlađa ekipa u ligi. Pored toga, zbog renoviranja stadiona, svaki meč smo gosti, tako da ovaj plasman dobija više ne značaju” objašnjava trener Asanović.
Tim u kojem se, pored njegovog sina, nalazi Srđan Bošković (6 golova), Božo Osmajlić (5), Vuk Vulević (4) i drugi, je praktično sastavljen od mladih igrača rođenih u periodu od 1994. do 1997. godine…
“Dugo radim sa ovom generacijom, dobro je poznajem, a samim tim i oni između sebe odlično funkcionišu. Cilj je bio da budemo u vrhu, među pet, mada smo se plašili zbog činj enice da su mladi. Ipak, ovo što su do sada uradili je za pohvalu», dodaje strateg lidera drugoligaškog karavana.
Klubovi sa mnogo jačim budžetom, većim iskustvom i na papiru kvalitetniji i zvučnijim imenima gledaju u leđa Berancima tabela je takva da svaki poraz skupo košta i osjetno mijenja ekipe sa mjesta koje garantuje direktan plasman u CFL, do pete pozicije…
“Druga liga nikad nije bila jača. Dosta je nekadašnjih prvoligaša u mnogome je uslovilo i skraćenje Prve lige, pa je Druga dobila na kvalitetu. Na vrhu smo, nećemo se opterećivati, ali pokušaćemo tu da ostanemo”, govori nam Asanović.
Mnogo toga će zavisiti i od prelaznog roka, a Mladost iz Lješkopolja, Bokelj, Lovćen i Mornar su akvizicijama tokom ljeta dokazali kako mogu nagovoriti i igrače iz Prve lige da se presele u jedan od pomenutih tabora…
“Mladost je iskusna, a Bokelj i Lovćen su organizaciono jaki, dok im parira i Mornar. Vodice se borba, a na nama je da tokom prelaznog roka dovedemo igrače koji će se prilagoditi timu. Imaćemo motiva”, podvlači Asanović.
Dosta je fudbalera iz beranske škole fudbala ostavilo trag u Crnoj Gori. Golgeter Admir Adrović, iskusni štoper Janko Simović, reprezentativac Aleksandar Šćekić, jedan od najboljih igrača Budućnosti Milivoje Raičević, fenomenalni Dragan Bošković koji je “gazda” na Tajlandu -da li je možda Ivan Asanović, novi kvalitetni produkt iz Berana?
“Na njemu, kao i svim ostalim momcima u ekipi, je da mnogo radi. Ekipa ima zajedništvo, dišu kao jedan, znaju da igraju fudbal, a imaju još prostora za napredak. Ivanu je možda i opterećenje što sam mu trener, ali dobro mu ide”
Ide mu sjajno, najbolji je strijelac Berana sa 10 golova, a samim tim i treći najproduktivniji golgeter, iza napadača Bokelja Dejana Pepića (11) i tamnoputog ofanzivca Mladosti Elija Matukea (12)…
“Interesantno je da je nekad bio štoper, zadnji vezni, pa čak i lijevi bek. U Radničkom je počeo da igra špica i postigao je u podsaveznoj ligi 25 golova. Zadovoljan sam kako napreduje, sve je na njemu, da radi, da se dokazuje”, savjeti su Asanovića seniora.
Otac general i sin vojskovođa vode na viteškom polju Druge lige ukoliko iz nje izađu kao pobjednici bili bi priča godine pod crnogorskim fudbalskim nebom…Ali, čeka ih dosta izazova i prepreka.