„Ski opening“ u Kolašinu privukao veliko interesovanje

Zimska sezona zvanično je danas otvorena događajem „Ski opening“, koji organizuju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, LTO Kolašin i Ski centar Kolašin 1450.

– NTO CG organizovala je besplatan autobuski prevoz za veliki broj zainteresovanih, koji su iz Podgorice pošli da uživaju na suncu, snijegu i raznovrsnim sadržajima na skijalištu Kolašin 1450. Na ski-stazama zabavljali su ih DJ Mr Jolls i DJ Shar, a žurka se nastavila i u večernjim satima, kada je na trgu u centru grada, poznati rok bend Mifhunters priredio uzbudljivu dvoipočasovnu svirku na otvorenom. Ni najmlađi ljubitelji aktivnosti na snijegu nisu bili zaboravljeni: djeca su uživala u programu animacije – navode iz NTO CG, te podsjećaju da je popust na cijenu za ski-pas bio 50%, pa je iznosio 7,5 eura.

Dalje podsjećaju da, zahvaljujući nadmorskoj visini koja se kreće od 1.450 do 1.973 metra, područje skijališta Kolašin 1450 spada u svojevrsnu vazdušnu banju i predstavlja izuzetnu turističku destinaciju za odmor tokom cijele godine.

– Impresivni obronci planine Bjelasice, sami grad, Nacionalni park „Biogradska gora“, kao suza čiste rijeke Tara i Morača, obližnja planinska jezera, samo su dio jedinstvenih prirodnih bogatstava po kojima je cijeli ovaj region prepoznatljiv. Nova zimska turistička sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. U Kolašinu je tako prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru „Four Points by Sheraton“ što doprinosi jačanju pozicioniranja Crne Gore kao visokokvalitetne turističke destinacije. Kolašin svojim posjetiocima od prethodnog ljeta može da ponudi i avanturistički park, koji radi tokom cijele godine – dodaju iz NTO CG.

On za sjutra najavljuju nastavak programa „Ski openinig“ vikenda, uz podjednako dinamičan program i snižene cijene jednodnevnog ski-pasa.

– I u nedjelju je organizovan besplatan autobuski prevoz za zainteresovane iz Podgorice. NTO CG slične događaje planira za naredni period i u drugim crnogorskim zimskim centrima.

U okviru promocije zimske sezone i novogodišnjih praznika, ponudu je predstavila i na tradicionalnoj „Novogodišnjoj pjaci“ koja se održava ovog vikenda na platou podgoričkog šoping centra Mall of Montenegro.