RK Budućnost slavi 69. rodjendan

Ženski rukometni klub Budućnost danas slavi 69. rođendan! Najtrofejniji crnogorski klub osnovan je 13. februara 1949. godine. Za proteklih 69 godina postojanja, Budućnost je osvojila dva trofeja Lige šampiona (2012. i 2015.), tri trofeja Kupa pobjednika kupova (1985, 2006. i 2010.), te EHF kup 1987. godine.

Za skoro sedam decenija postojanja, najtrofejniji crnogorski klub prešao je put od dominantog tima na prostoru nekadašnje države, potom u regionalnim okvirima do tima koji je u posljednjih šest godina osvojio dva trofeja Lige šampiona, a u oktobru 2016. godine postao ekipa sa najviše osvojenih bodova u elitnom takmičenju ostavivši iza sebe osmostrukog prvaka Evrope – austrijski Hipo.

Budućnost 69. godišnjicu postojanja dočekuje kao najmlađi tim u Ligi šampiona – nakon prethodne sezone izvršena je potpuna rekonstrukcija tima, a priliku su dobile igračice koje predstavljaju budućnost crnogorskog, ali i evropskog rukometa. Nova, talentovana generacija predvođena kapitenom Milenom Raičević, potencijal je potvrdila u dosadašnjih devet mečeva i na dobrom je putu da ostvari veliki rezultat i plasman među osam najboljih timova u Ligi šampiona.

Najtrofejniji crnogorski klub, uz Vardar je jedini tim koji je učestvovao na sva četiri finalna turnira Lige šampiona, koji se od uvođenja novog sistema takmičenja u sezoni 2013/14, održava u Budimpešti.

Budućnost je šest puta bila pobjednik Regionalne lige, a osvojila je 29. titula državnog prvaka i 22 trofeja namijenjena pobjedniku nacionalnog kupa, kada se računaju i trofeji osvojeni u periodu postojanja SFRJ, Jugoslavije, te Državne zajednice Srbija i Crna Gora.