ŠK Budućnost osvojio kup Crne Gore

Sinoć je u Hotelu Grand na Cetinju u do sada najdramatičnijoj završnici podgorička Budućnost osvojila Kup Šahovskog saveza Crne Gore. Odavno neko šahovsko takmičenje nije imalo neizvjesniju završnicu. U meču za prvo mjesto u duelu Budućnosti i Crnogorca, sve četiri partije su završene remijem iako se u svakoj vodio bespoštedni duel do kranjih granica.

Nakon tri sata igre izgledalo je da pehar ostaje na Cetinju jer je cetinjska favorizovana ekipa sa čak tri velemajstora, u svom sastavu, pritisla svoje rivale na drugoj, a posebno trećoj i četvrtoj tabli, ali Podgoričana su uspjeli da spasu dvije teške pozicije.

Nakon kratke pauze pobjednik je odlučen po ubrzanom tempu – igrači su imali po 15 minuta za razmišljanje u svojevrsnoj armagedon završnici. Opet cu Cetinjani imali odlične pozicije ali je Nikač riješio partiju svoju korist protiv Podlesnika. Kalezic je savladao Kosića a Perunović nije uspio da realizuje protiv Đukića izglednu topovsku završnicu. Budućnost je, tako, opet osvojila pehar i pokazala da je najbolja crnogorska ekipa.

U borbi za treće mjesto Elektroprvireda je bila bolja od Mimoze. Junak meča bio je Marko Krivokapić koji je jedini zabilježio pobjedu. Ostale tri partije su završene remijem poslije velike borbe kada su se iscrpjele sve mogućnosti za dalju igru.