Crna Gora savladala Hrvatsku u posljednjoj sekundi

Sve je riješeno na prvoj utakmici, jer je u Osijeku bilo 19:32, ali će ovo ostati upamćeno – Crna Gora je savladala još jednog velikana svjetskog rukometa, Hrvatsku.

U revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj, tim Dragana Đukića je trijumfovao sa i tako popravio utisak iz prvog meča. U ovakvom sastavu, bez nekoliko glavnih igrača, pobjeda je ogroman uspjeh. Bez obzira na to što meč ništa nije odlučivao, što ni „kauboji“ nisu previše „zapinjali“…

„Lavovi“ su odmah na startu nametnuli svoj ritam i na krilima Miloša Vujovića stigli do četiri gola razlike (7:3).

Lino Červar je pokušao da prekine „žute minute“ svog tima tajm-autom, ali nije uspio, jer se raspucao i drugi Vujović, Stevan, i sa dva uzastopna pogotka povisio na rekordnih plus sedam (13:6) u 16. minutu.

Pomislilo se da je možda moguće i čudo, da bi „lavovi“ mogli da zaprijete nakon minus 13 u Osijeku, ali je brzo uslijedio povratak u realnost.

Mnogo duža klupa, kao i Červarova promjena odbrane, počeli su da daju rezultate, pa su „kauboji“ nekoliko puta prišli na minus tri, da bi na poluvremenu bilo 18:14.

Do 38. minuta su se mreže dva tima naizmjenično tresle, a onda je do izražaja počela da dolazi svježina i klasa „kauboja“, koji su prvi put poveli u 52. minutu, nakon što je Zlatko Horvat iz kontre dao svoj sedmi gol za 27:26.

Vasko Ševaljević iz šosea i Miloš Vujović iz kontre su vratili prednost (29:28), a Hrvati su tri puta stizali do izjednačenja, posljednji put 10 sekundi prije kraja, kada je pogodio Marino Marić.

Đukić je uzeo tajm-aut, iznenadio sve što nije probao sa sedam igrača, ali je imao sreće – nakon šuta Stevana Vujovića i odbrane Marina Šega, Nemanja Grbović je nekako „skopao“ loptu i iznudio sedmerac, koji je Miloš Vujović iskoristio i devetim golom donio veliku pobjedu „lavovima“.