Zlatičanin večeras protiv Ramiresa!

Dejan Zlatičanin će u noći između četvrtka i petka, u ,,Melrouz Bolrumu“ u Njujorku, ući u ring drugi put nakon što je u januaru 2017. poražen od Majkija Garsije u prvoj odbrani pojasa WBC svjetskog šampiona u lakoj kategoriji.

U povratničkom meču, crnogorskom bokseru je u decembru trebalo manje od dva minuta da nokautira Evinsona Ereru, ali ga sada čeka veći izazov – rival će mu biti Meksikanac Roberto Ramires, koji ima skor od 17 pobjeda, dva poraza i jedne neriješene borbe.

– Pripreme u trening kampu, koje su trajale mjesec, bile su veoma teške i naporne, ali mislim i vrlo uspješne. Pokazivao sam dobru pripremljenost, kako na kondicionim treninzima, tako i na sparinzima. Smatram da sam u izuzetno dobroj formi, u svojoj sam kategoriji i nijesam imao problema da skinem kilažu – rekao je Zlatičanin za Arenu.

Dinamitov protivnik nosi nadimak Puška, ima 25 godina – devet manje od našeg asa, a oba meča od nešto poznatijih rivala – Abela Ramosa i Karlosa Okampa – je izgubio.

Posljednji put borio se 8. decembra prošle godine, kada je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Hosea Valdesa Salgada, kojem je to bio čak 19. poraz u 25 mečeva. Ramiresu laka kategorija nije ,,prirodna“ jer se borio u superlakoj (poluvelteru).

– O rivalu znam samo ono što sam mogao da nađem na internetu. Prednost mu je što je dosta viši od mene, a manom mu smatram to što ima pogrešnu taktiku tokom borbe jer voli da razmjenjuje udarce izbliza, a to za više boksere i nije baš pametno – objasnio je Zlatičanin.

Prvi WBC šampion svijeta iz Crne Gore promijenio je trenera poslije prvog poraza u karijeri i u Sjedinjenim Američkim Državama radio sa poznatim Badijem Mekgirtom.

Zlatičanin je od 23 pobjede, 16 ostvario nokautom, vjeruje da bi u Njujorku mogao da upiše još jednu na isti način.

– Mislim da sam spreman za svih 10 rundi, ali uvjeren sam da ću meč završiti ranije. Crnogorski bokser planira da do kraja godine odradi meč koji će ga ponovo lansirati u orbitu. – Očekujem da poslije borbe i pobjede nad Ramiresom dobijem šansu za veliki meč, a to bi bila eliminaciona borba za prvaka svijeta ili bih eventualno odmah dobio priliku za titulu. Kako god, mislim da sam opet onaj stari, samo sa još više iskustva i pametniji – naglasio je Zlatičanin.