Goca Tržan i Ivana Peters sa Tapom 011, Dejan Najdanović Najda sa Smakom tribute i Bolero u Kolašinu

I ovog ljeta će na sportskim terenima Hotela „Bianca Resort & SPA“ u Kolašinu ljubitelji dobre svirke moći da 27. i 28.jula a uživaju u muzičkom spektaklu koji nam pripremaju organizatori North festa .

North fest je muzička manifestacija, pokrenuta sa ciljem promocije turističke ponude sjevera i Kolašina u toku ljetnje turističke sezone. Prvo, prošlogodišnje izdanje Northa na kom je nastupila i “Riblja čorba”, opravdalo je svoje postojanje, i već u prvoj godini okupili su preko hiljadu posjetilaca iz svih gradova Crne Gore.

„Naša želja je da North postane značajna turistička manifestacija svima nama koji živimo i radimo u Kolašinu, a posebno onima koji se bave bilo kojim vidom turizma i ugostiteljstva. Pored podrške Opštine Kolašin i Turističke organizacije Kolašin, raduje nas činjenica što su prepoznali potencijal North festa i značajno nas pomogli poput hotela Bianca Resort & SPA i kompanije Beppler&Jacobson Montenegro koji i već drugu godinu za redom učestvuju u sponzorstvu naše manifestacije”, kazao nam je Duško Gošnjić, organizator i osnivač North festa.

Za ovogodišnje izdanje North festa nastupiće nekoliko bendova koji su obilježili muzičku scenu 80-ih i 90-ih. Organizatori su se potrudili da Festival upotpune nastupima bendova koji se vrlo rijetko okupljaju, prije svega Tap 011 u originalnoj postavi sa Gocom Tržan i Ivanom Peters, nekadašnji pjevač grupe Smak, Dejan Najdanović Najda sa svojim bendom Smak tribute i legendarna grupa Bolero. Iz regiona dolaze i makedonski sastav Ki (pobjednici Zaječarske gitarijade 2017. i Festivala Omladina u Subotici 2018.), grupa Sila nečista iz Hrvatske, a domaće boje brane Rudolf iz Kolašina, Akademia iz Bara i podgorički bendovi Parampaščad i Bubnjevi.

“Ubijeđeni smo da je održavanje jednog ovakvog Festivala vrlo značajno za ukupnu turističku ponudu grada. Prošlogodišnji North fest okupio je veliki broj ljudi iz svih gradova Crne Gore, a ovogodišnje izdanje će umnogome nadmašiti prethodno. Okupili smo bendove koji ne nastupaju često u Crnoj Gori, neki od njih kao što je Tap 011 nastupiće poslije punih 20 godina u punom sastavu, a mnogi od njih nastupiće prvi put u Kolašinu, i uopšte u Crnoj Gori“, ističe Gošnjić.

Novitet na ovogodišnjem North festu će biti i besplatno kamp naselje kao i dnevne žurke u toku oba festivalska dana.