Novak Đoković predložen za počasnog građanina Budve

Skupština Opštine Budva na sjednici zakazanoj za 3. avgust razmatraće predlog odluke o pokretanju postupka za proglašenje najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića za počasnog građanina Budva.

Budvanski parlament je u avgustu 2014. jednoglasno formirao Komisiju za sprovođenje postupka za proglašenje srpskog tenisera Novaka Đokovića počasnim građaninom Budve.

O imenovanju tročlane komisije glasali su na poslednjoj sjednici Skupštine opštine Budva kako odbornici vladajuće koalicije, tako i tadašnja kompletna opozicija, koja je sada vlast u tom gradu.

Komisija u kojoj su predsjednik Mijomir Pejović, te članovi Marko Vuković i Đorđije Vujović trebalo je da u skladu sa Statutom opštine Budva sprovede postupak za proglašenje Đokovića počasnim građaninom Budve.

Pokretač ove inicijative je Mijomir Pejović.

“Uz izuzetna dostignuća na sportskom polju, Novak Đoković je prepoznat u čitavom svijetu i kao ličnost koja širi ljubav među ljudima, podstiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva. Zbog vrhunskih sportskih ostvarenja, ali i kao dokazani humanista i dobročinitelj Novak Đoković je imenovan za nacionalnog ambasadora Unicefa”, navedeno je u obrazloženju predloga.