REKORDNO: MA prevezao 100 hiljada putnika u julu

Nacionalni avio prevoznik Montenegro Airlines je tokom jula 2018. prevezao 98.297 putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, sa 6 operativnih aviona, što je 12.854 putnika ili 15% više nego u julu prošle godine, naveli su iz te kompanije.

”Time je postavljen novi rekord u preko dvije decenije dugom poslovanju kompanije. Čak i u periodima kada je tokom ljetnih mjeseci u saobraćaju bilo uključeno 8 aviona, nije bio dostignut ovoliki broj putnika”- dodali su.

Taj rezultat je, kako tvrde, ostvaren u uslovima velike konkurencije na tržištu avio-saobraćaja Crne Gore, gdje osim Montenegro Airlines-a tokom ljetnih mjeseci saobraća oko 45 drugih redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija.

Izvršni direktor avio-kompanije, Živko Banjević je istakao:

„Postignuti rezultati potvrđuju da se mjere koje preduzimaju Vlada Crne Gore i rukovodstvo kompanije na finansijskom i ogranizacionom restrukturiranju kompanije sprovode na pravi način i u skladu sa postavljenim ciljevima za 2018, kao i dugoročno.“

Podsjetimo, tokom ovogodišnje ljetnje sezone MA saobraća ka 27 destinacija u 15 država. Plan je da se u toku 2018. preveze oko 620.000 putnika.