Izložba rok fotografija „Zamrznuti tonovi“ autora Marka Ristića u NK pabu

”Lake Fest” u sklopu umjetničkog programa organizuje autorsku izložbu Marka Ristića „Zamrznuti tonovi“.

Dugogodišnji fotografski rad glavnog i odgovornog urednika magazina „Hardwired“ Marka Ristića, iskustveni momenti klimaksa sa hiljada koncerata sabrani i odabrani čine izložbu „Zamrznuti tonovi“.

Posebna pažnja biće posvećena fotografijama koje su nastale na Lake festu.

O svojim fotografijama Marko kaže: ”Digitalna fotografija je donijela obilje mogućnosti i dostupnost tehnologije, ali nije smanjila odgovornost autora da zgrabi momenat i da ga prenese publici. Fotografišem ono za šta živim, taj trenutak proslave života na rok koncertima, kada je sve u sinku, i publika i umjetnici i zvuk i svjetlo i pokret i raspoloženje…“

O fotografijama Marka Ristića svoje mišljenje su dali i fotografisani rok autori:

“Publika ne zna koliko je teško naći koncertnog fotografa koji umije uhvatiti “onaj” posebni trenutak… Ako mu k tome pođe za rukom da uhvati trenutak koji je i članovima benda poseban, znaš da si našao osobu koja objektivom umije zabilježiti čaroliju. Ona se pojavi tek na čas i samo je vješto oko vidi. A Marko je upravo takav… Želim mu još puno izvrsnih koncerata i sjajnih fotografija! Mislim da se rad Marka Ristića može definisati kao profesionalna umetnička rock fotografija. Svaka fotografija ima višedimenzionalnu perspektivu. Ono što je najbitnije je da izražava emociju koju muzičar u trenutku daje. Uglavnom, Marku bih dao bez bilo kakve autorizacije da objavi moje fotografije bilo gde i kad, jer imam apsolutno povjerenje u njegov rad’’, istakao je Nemanja Kojot Kojić.

“Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspjeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svijet rock and roll-a gde mi, kao puki posmatrači, u stvari postajemo aktivni svjedoci tog događaja koji samo što ne uspijevamo i da “omirišemo”. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lijepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj posljednjih nekoliko godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lijepo možemo očekivati od njega u budućnosti.”kaže Branko Golubović iz Goblina.