Na jesen novi pogon fabrike izvorske vode Diva

U mjestu Bukovica u Šavniku će tokom jeseni biti otvoren novi pogon fabrike durmitorske izvorske vode Diva, vrijedan blizu tri miliona EUR, u kojem će biti udvostručena proizvodnja i otvoreno desetine novih radnih mjesta.

Voda Diva po mnogo čemu je specifičan crnogorski proizvod. Fabrika koristi izvorište Gusarevci koji se nalazi na 1,4 hiljade metara nadmorske visine, u okviru Nacionalnog parka (NP) Durmitor, van svakog domašaja bilo kojeg zagađivača.

Vlasnik kompanije Eko per u okviru koje je i fabrika Diva, Ljubo Perišić, Dnevnim novinama je kazao da je sami prirodni ambijent stvorio vrhunske preduslove za proizvodnju prirodne izvorske vode izuzetnog kvaliteta.

“Diva je jedina voda sa prostora Durmitora. Karakteriše je izuzetno nizak procenat natrijuma, što obezbijeđuje da se u ljudskoj ishrani može koristiti u količinama bez ikakvog ograničenja. Filtrira se samo se mehanički, tako da zadržava sva svojsta koja ima na izvoru”, rekao je Perišić.

Potrošači su, kako je dodao, već prepoznali kvalitet durmitorske izvorske vode, o čemu svjedoči sve veći broj konzumenata ne samo u Crnoj Gori već i u inostranstvu.

“Voda Diva je već na tržištima regiona, ali i zemalja Evropske unije (EU)”, saopštio je Perišić.

On je podsjetio da je fabrika otvorena 2009. godine i da danas bez ikakvog pretjerivanja može da kaže da je voda Diva novi crnogorski brend, proizvod koji je po mnogo čemu jedinstven u regionu.

“U toj nedirnutoj prirodi NP Durmitor nema zagađivača. Na bistrim izvorištima, voda se pije, kao rijetko gdje u svijetu iz ruke. Analize Zavoda za javno zdravlje Crne Gore potvrdile su da je voda vrhunskog kvaliteta, jer se nalazi van uticaja bilo kakvog zagađivača”, poručio je Perišić.

On je zaključio da je izvorište Gusarevac vrlo popularno među turistima koji nemaju priliku da vide kako izgleda prirodno izvorište planinske vode.