Ona je milionita putnica Aerodroma Tivat

Na Aerodrom Tivat, avionom Montenegro Airlinesa u 15:10 sletjela je milionita putnica, Ruskinja Nelia Belova.

Nju su na aerodromu sačekali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić sa saradnicima.

Milionitoj putnici uručen je poklon- vaučer za vikend u Hotelu Palas, koji je darovala Budvanska rivijera.

“Ovo je zaista veliko iznenadjenje! Mnogo volim predivnu Crnu Goru i već peti put dolazim. Hvala puno na svemu, poklonima dočeku. Pamtiću ovo uvijek!”, rekla je Belova.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da su ove godine milionitog putnika dočekali 12 dana ranije nego prethodne kada smo prvi put u istoriji imali tu priliku.

“S obzirom na kapacitete Aerodroma Tivat, to je izuzetan uspjeh i zato bih čestitao ne samo gospodji Belovoj, već prije svega zaposlenima na Aerodromu Tivat koji su i ove godine, naročito tokom ljetnje sezone odradili sjajan posao. Nastavljamo dalje sa radom i posvećenošću da se svaki naš putnik osjeća komforno i bezbjedno na našim aerodromima”, rekao je on.

Orlandić je saopštio i da je u ovom trenutku na oba crnogorska aerodroma opsluženo oko 1 850 000 putnika, 200 hiljada više nego rekordne 2017.

Takođe, broj opsluženih aviona je veći za 1000.

„Do kraja idućeg mjeseca na Aerodromu Tivat imaćemo objekat koji će doprinjeti smanjenju gužvi, posebno u špicu sezone. S druge strane, naredne godine možemo da očekujemo i još bolje rezultate jer ćemo povećanjem kapaciteta biti spremni da dočekamo još vei broj vazduhoplova i putnika“, rekao je on.

Orlandić je najavio da će tokom jesenjih mjeseci, milioniti putnik biti opslužen i na Aerodromu Podgorica, znatno ranije nego prošle godine, kada je jubilarni putnik dočekan početkom decembra. Takodje, istakao je da će do kraja 2018. na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo oko 2 i po miliona putnika, 300 hiljada više nego rekordne 2017.