Istorijska pobjeda Mornara u Evrokupu

Košarkaši Mornara došli su do prvog, ujedno i istorijskog trijumfa u Evrokupu – crnogorski prvak slavio je na parketu italijanskog Fiat Torina rezultatom 84:80.

Barani su odlično odigrali završnicu duela, a presudile su trojke Nemanje Vranješa i Nikole Rebića u posljednjem minutu. Važnu ulogu, naročito u odbrani, odigrao je i Uroš Luković.

Mornar je bio briljantan u prvom poluvremenu i podsjetio na najbolja izdanja iz prošle sezone. Sve je funkcionisalo kako treba u igri našeg predstavnika, posebno napad – procenti šuta bili su na viskom nivou što se i odrazilo na rezultat.

Ekipa Mihaila Pavićevića je nakon izjednačene uvodne dionice (23:23), uništila domaćina u drugom kvartalu i na odmor otišla sa prednošću od 15 poena (40:55).

Ipak, Fiat uspijeva da kazni pad u igri Mornara i već do sredine treće dionice uhvati priključak. Od tada smo gledali egal košarku, da bi u finišu više sreće imali Barani.

Luković je meč okončao sa 19 poena i 13 skokova. Strahinja Mićović je dodao 13, Vranješ 12, a Antabija Voler 11 pogodaka.

Tajšon Tejlor je bio najbolji kod ekipe iz Torina sa 23 poena.

Mornar nakon dva kola u grupi D ima polovičan učinak i nalazi se na diobi drugog mjesta. Samo ruski Uniks ima maksimalan skor.