BLISTAVA NOĆ GOLMANKE BUDUĆNOSTI

Golmanka koja je sa svega 16 godina branila na Evropskom prvenstvu u Danskoj, sa 19 već bila reprezentativna i klupska prvakinja Starog kontinenta, te olimpijska vicešampionka, bila je svjesna da će duel sa prvakom Francuske biti jako naporan

Na 30 utakmica ovog izdanja Lige šampiona, golmanke su dale pet golova. A onda je djevojka koja je odavno u istoriji crnogorskog rukometa uradila nešto što je do prije koju godinu bilo nezamislivo i što se gleda jako rijetko – postigla je dva pogotka na istom meču.

To je bila samo kruna fenomenalne partije Marine Rajčić, koja je bivšim saigračicama odbranila 13 šuteva, od kojih su dva bila sedmerci, a većina ostalih čisti ziceri. Zahvaljujući njoj, Budućnost je u derbiju 4. grupe A savladala Mec sa 23:19.

– Utakmica je bila teška, ali kada sam se probudila osjećaj je bio divan, prelijep. Nikada u karijeri nisam dala dva gola na istom meču, u Ligi šampiona sam dosad pogodila samo jednom protiv Vardara. Svi me pitaju da im objasnim kako sam to uradila, ali ne umijem. Jednostavno, u tom trenutku osjetiš sigurnost i adrenalin te vodi – prisjeća se 25-godišnja Podgoričanka.

Golmanka koja je sa svega 16 godina branila na Evropskom prvenstvu u Danskoj, sa 19 već bila reprezentativna i klupska prvakinja Starog kontinenta, te olimpijska vicešampionka, bila je svjesna da će duel sa prvakom Francuske biti jako naporan.

– Očekivala sam tešku utakmicu, ali sam vjerovala u nas. Nisam, ipak, mislila da ćemo baš onako dobro da odigramo. Veoma sam zadovoljna i što iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i brzo ispravljamo greške.

Čini se, doduše, da tim Dragana Adžića ima još mnogo rezervi u napadu. Milena Raičević je u nedjelju veče vukla tim, ali nije imala pravu podršku, jer su se Đurđina Jauković i Katarina Bulatović mučile sa agresivnom defanzivom Meca. Ni Tatjana Brnović nije bila na ustaljenom nivou, ali to je i očekivano, jer zbog problema sa koljenom nije ni trenirala.

– Mislim da nikad obje stvari ne mogu da budu fenomenalne. Djevojke su se trošile mnogo više u odbrani, a u napadu su dale koliko su mogle i koliko su imale snage. Bitno je da ispravljamo propuste, da je manje tehničkih grešaka – naglasila je Rajčićeva.

Njena nekadašnja konkurentkinja za mjesto među stativama u Mecu, Lora Gloze, odlično je počela utakmicu, odbranila tri šuta, ali je onda krenula Marinina serija – „skidala” je zicere kao od šale i unijela toliku nesigurnost bivšim saigračicama, da su često u želji da pogode sami ćošak griješile i šutirale pored ili preko gola.

– Naravno da mi je značilo što ih znam, ali to nikad ne daje veliku sigurnost, jer i one znaju mene. Nisam samo ja zaslužna za te odbrane, već cijeli tim. Srećna sam što sam odigrale na onakvom nivou, dobro smo se pripremile i izvukle pouke iz prvog susreta.

Rajčićeva je u dresu Budućnosti igrala na prva dva fajnl-fora Lige šampiona, cilj joj da i treći put ode u Budimpeštu. To je bio jedan od razloga za povratak.

– Možemo sigurno do fajnl-fora, baš vjerujem u to. Vratila sam se zbog toga, porodice, ali najviše zbog svoje zemlje i želje da opet osjetim čar igranja u „Morači”. Publika je protiv Meca bila fenomenalna, nadam se da će je biti sve više i više. Pokazale smo koliko možemo kada su nam „glave” spremne. To nam je najveći protivnik, ali i najveći saveznik.

Krajem mjeseca, u Francuskoj počinje Evropsko prvenstvo. Crna Gora će pokušati da iz sjenke iznenadi i osvoji prvu medalju od 2012. godine.

– Želim da igramo kao u klubu, da pokažemo srce, kao i uvijek. Jedva čekam Evropsko prvenstvo, zadovoljostvo je uvijek biti sa reprezentacijom, ali sada prvo razmišljam o dvije utakmice u Ligi šampiona. A što se medalje tiče, uvijek je pravo vrijeme za nju. Svaka selekcija ide na prvenstvo da bi osvojila odličje i dobro je imati cilj kojem težiš, ali je dosta utakmica do tog čina – zaključila je Rajčićeva.