Svetlana Sekulić – Evropska prvakinja u plesu

Evropska prvakinja u plesu Svetlana Sekulić (23) priča za Portal Analitika o umjetnosti plesa, o radu sa djecom u plesnoj školi i ističe da je ples više od umjetnosti. Plesom je počela da se bavi na nagovor majke i ima titule prvakinje državnog, balkanskog i evropskog prvenstva.

ANALITIKA: Kada, gdje i zbog čega ste se počeli plesom?

SEKULIĆ: Plesom se bavim od šeste godine. Na nagovor majke, upisala sam se u obližnjoj plesnoj školi. I nakon samo mjesec dana treninga, sa tadašnjim partnerom, osvojila sam drugo mjesto.

ANALITIKA: Šta za Vas predstavlja ples: pokret, umjetnost ili nešto treće?

SEKULIĆ: Ples je definitivno moj život. I predstavlja više od umjetnosti. Jedino u tome pronalazim sebe. Scena je moj drugi dom, tu se osjećam najsigurnije.

ANALITIKA: Onda su došli i veći uspjesi. Koja priznanja i medalje ste osvojili?

SEKULIĆ: U dosadašnjoj karijeri imam titulu evropske i balkanske prvakinje. A već zadnjih desetak godina sam državni prvak. Zajedno sa svojim partnerom Dejanom Ikovićem.

ANALITIKA: Da li država pomaže razvoj plesne umjetnosti?

SEKULIĆ: Moram priznati da država, nažalost, nije toliko posvećena plesnoj umjetnosti kao u nekim drugim sportovima.

ANALITIKA: Instruktorka ste plesne škole. Šta Vama znači rad sa djecom?

SEKULIĆ: Već par godina sam instruktor plesnog kluba “Diva” u Podgorici. Rad sa djecom je najbolje iskustvo koje mi se desilo. To me ispunjava i čini me srećnom.

ANALITIKA: Da li ste osjetili na svojoj koži da rad sa djecom čini ljude boljim?

SEKULIĆ: Da, osjetila sam na svojoj koži da rad sa djecom čini ljude bolji. Oni su naše najveće blago i uvjek iz nas izvuku ono najbolje.

ANALITIKA: Šta biste poručili mladim naraštajima?

SEKULIĆ: Mladim naraštajima bih poručila da se bave sportom. Da ne dozvole da ih bilo ko sputava u tome. Jer je ipak fizička aktivnost i zdravlje su na prvom mjestu.

ANALITIKA: Kakvi su vam dalji planovi? Kako sebe vidite za pet godina?

SEKULIĆ: Dalji planovi su usavršavanje novih plesnih stilova i tehnike. Uvježbavanje koreografije zajedno sa mojim učenicama. Kao i pripreme za predstoječa takmičenja. Za pet godina i dalje vidim sebe u svijetu plesa. Sa još više djece. I nadam se otvaranju sopstvene plesne škole.

Analitika