Ulcinj: Dnevno pripreme i podijele oko 400 besplatnih obroka

U humanitaranoj akciji ,,Besplatan obrok“ u kojoj učestvuju građani, privrednici, sportisti i učenici, siromašnim Ulcinjanima podijeljeno je 9.000 besplatnih toplih obroka, 24 traktora drva, namirnice za 110 porodica, a nekoliko kuća je opremljeno namještajem – kazao je za Pobjedu jedan od volontera, Sulejman Trumić.

Prema njegovim riječima, akcija je počela 2. janura i, prema procjenama, trajaće sigurno bar do kraja februara. – Akcija je pokazala da Ulcinj ima potrebu za pokretanjem narodne kuhinje, što će u narednom periodu biti naš prioritet. Radićemo na tome i uvjerenismo da ćemo uspjeti – ističe Trumić.

Kako kaže, svakodnevno je u rad uključeno oko 20 volontera. – Ne pomažu samo oni, već čitav grad. Ulcinjani su još jednom pokazali humanost i potvrdili da su ljudi velikog srca, spremni da pomognu onima kojima je to potrebno. Iz dana u dan pridružuje nam se sve veći broj građana, kao i privrednika. Žene nam samoinicijativno donose i poklanjaju pripremljene obroke. Osim toga, dva kuvara pripremaju hranu u svojim kućama i donose gotova kuvana jela objašnjava Trumić.

Počeli su sa pet – šest obroka, koliko su podijelili prvog dan. Sada dnevno podijele od 380 do 410 obroka, a starim i nemoćnim sugrađanima odnose hranu njihovim kućama. – Nečije malo nekima znači zaista mnogo. Želja nam je da u hladnim danima svaka porodica ima kuvani obrok. Akciju su podržala i djeca iz ulcinjskih škola , kao i Košarkaški klub Ulcinj. Pozivamo sve ljude dobre volje, privrednike, institucije da nam se pridruže i da rade s nama. Svaka pomoć je dobrodošla – poručuje Trumić.

Volonteri obroke dijele na info-punktu koji im je ustupila Turistička organizacija na putu prema Pristanu. Narodne kuhinje postoje u Baru, Beranama, Bijelom Polju, Cetinju i u Podgorici. Najavljeno je da će uskoro biti otvorena i u Nikšiću.

Pobjeda