Fide majstor Miloš Pečurica osvojio prvi Open turnir Budućnosti

Open turnir Šah kluba Budućnost se igrao po švajcarskom sistemu u 5 kola, a prvo mjesto u konkurenciji 23 igrača, osvojio je dominantnom igrom, Fide majstor Miloš Pečurica, sa 4,5 poena. Tempo igre za ovaj turnir je bio 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez i bio je rejtingovan. Drugo mjesto sa 4 poena osvojio je Fide majstor Aleksandar Tomić. Od trećeg do sedmog mjesta sa 3,5 poena redom po buholcu bili su Jovan Milović, Inter majstor Predrag Nikač, Božidar Kisić, Ivan Kraljević i cetinjska šahovska nada Milo Pobor. Osmi je bio Danilo Pobor sa 3 poena. Za regularnost takmičenja pod FIDE zastavom pobrinu se Mladen Popović, Internacionalni FIDE arbitar.

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice je započeo takmičarsku godinu, koja je ujedno I godina velikog jubileja 70 godina postojanja, rapid turnirom.

Prema riječima predsjednika Šahovskog Kluba Budućnost Dušana Koraća poslednje dvije subote u mjesecu su rezervisane za popularne “cuger” turnire, a ovi ciklusi sa Rapid i Open turnirima će se nastaviti iz mjeseca u mjesec do kraja godine.

ŠK Budućnost će do kraja februara upisivati i novu generaciju polaznika Škole šaha, koje u tri nivoa vode reprezentativac Crne Gore Velemajstor Nikola Đukić, prekaljeni šahovski trener Fide majstor Radojica Dabetić i najzaslužniji za omasovljavanje rada sa školskim uzrastom šahovskih talenata, Fide majstor Sreten Đukanović.

“Uprava kluba se i ovom prilikom, na početku takmičarske 2019. godine zahvaljuje kompanijama i institucijama koje su podržale ŠK Budućnost i značajno doprinijeli radu I razvoju crnogorskog šaha kao i u osvajanju velikih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi sa kojima klub najavljuje nove titule i u narednom periodu i dostojanstveno obilježavanje 70 godina postojanja kluba. Pokušaćemo, zajedno sa Šahovskim savezom Crne Gore, da šah podignemo sa društvene margine i vrijednosti koje šah baštini stavimo u prvi plan upravo u godini kada i ŠK Budućnost i ŠSCG, proslavljaju 70 godina postojanja”- zaključuje Korać.