MBA nastavlja obilazak sjevernih opština

Montenegro biznis alijansa nastavlja sa organizovanjem okruglih stolova na sjeveru Crne Gore kroz projekat “Domaći proizvodi kao podsticaj razvoja turističke privrede na lokalnom nivou”, koji realizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Tako je bilo i na okruglom stolu u Beranama gdje su se okupili poljoprivredni proizvođači opština Berane i Andrijevice, kao i turistički i trgovinski poslanici. Spremnost na povezivanje i jačanje saradnje ovih sektora su pokazali njihovi predstavnici.

„Domaća zdrava hrana treba da bude prioritet u izboru predstavnika turističke privrede i trgovinskih lanaca. Takođe, treba istaći važnost podrške predstavnika lokalne samouprave u cilju razvoja ova tri sektora. Dakle, veoma je značajna aktivnost opština sa sjevera naše države da svojim djelovanjem unaprijede uslove za jačanje saradnje sektora poljoprivrede, turizma i trgovine na lokalnom nivou. Naravno, to je proces koji je neophodno u kontinuitetu unapređivati da bi se postigli željeni rezultati“, navodi se u saopštenju MBA.

Naglašvaju da je međusobno udruživanje poljoprivrednih proizvođača jedan od uslova kvalitetnije i dugoročnije saradnje ovih sektora.

„Crna Gora je prepoznata turistička destinacija na globalnom nivou, zbog čega imamo i obavezu da uz sve te komparativne prednosti koje imamo, upakujemo i kvalitetne domaće proizvode. MBA će i dalje biti veoma aktivna u svim ovim procesima kako bi dala svoj doprinos unapređenju lokalne privrede u sjevernom dijelu naše države“, zaključuje se u saopštenju.