Raspisan konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola

Konkurs, pod nazivom: „Evropo, čujemo li se?“ je otvoren od 18. marta do 23. aprila 2019. O nagradama će odlučivati stručni žiri, a pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Dana Evrope.

Zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na ovaj način pruža mogućnost da, na način koji je njima najprijemčiviji, pokažu šta njihovi vršnjaci u Evropi treba da znaju o Crnoj Gori, koju poruku im možemo poslati i koje je mjesto Crne Gore u Evropi.

Učenici su slobodni da izaberu način na koji žele da se izraze, bilo kroz likovni ili vajarski rad, literarni rad, pjesmu, kompoziciju, video, fotografiju, animaciju, vizual ili neku sličnu umjetničku formu.

Autori šest najboljih radova (po tri u kategorijama osnovci i srednjoškolci) biće nagrađeni laptopom, tabletom i pametnim satom.

Radove je potrebno dostaviti do 23. aprila 2019, sa naznakom:

Za konkurs Generalnog sekretarijata Vlade povodom obilježavanja Dana Evrope na e-mail:eu4mekonkursi@gmail.com ili na adresu: Generalni sekretarijat Vlade, Bulevar Revolucije br. 15, 81 000 Podgorica.

Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o autoru (ime, prezime, razred, škola, mjesto).

Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Više informacija o konkursu možete pronaći na:

http://www.eu.me/mn/press/saopstenja/item/3763-konkurs-za-ucenike-crnogorskih-osnovnih-i-srednjih-skola-evropo-cujemo-li-se

http://www.kei.gov.me/vijesti/197307/Konkurs-za-ucenike-crnogorskih-osnovnih-i-srednjih-skola-EVROPO-cUJEMO-LI-SE.html