Festival vina i ukljeva: Uručene nagrade najboljima

Emil Kukalj direktor TO Bar zadovoljan je posjetom na festivalu vina i ukljeve, koja je još bolja nego prvoga dana, a nadaju se i dobroj prodaji vina.

“Lijepo vrijeme nas je poslužilo i danas. Izlagači su u velikom broju predstavili svoje proizvode. Dodijeljene su nagrade za najbolja vina. Smatramo da je manifestacija opravdala očekivanja i da su najbolja vina nagrađena, a da su naši gosti i posjetioci zadovoljni manifestacijom, kako sa kulturno zabavnim programom, tako i sa proizvodima koji su ovdje izloženi”, kazao je Kukalj.

Direktor TO Bar se osvrnuo i na vrijeme održavanja festivala: ” Kada govorimo o periodu održavanja festivala, zaista još uvijek ne možemo reći sa sigurnošću fiksan datum jer on uvijek zavisi i od vremenskih uslova ali i od nekih drugih. Organizacioni odbor će se svakako sastati i donijeti odluku o budućem periodu održavanja festivala”.

O ovoj temi govorio je i Ilija Klisić predsjednik Udruzenja vinara Crmnički Vranac:

“Ovogodišnji, 22 festival Vina i ukljeve održan u jednom terminu gdje nemamo problema ni sa snijegom ni sa kišom, nego imamo jedan lijepi proljećni dan gdje svi posjetioci mogu da uživaju u svim dražima Crmničkog vina. Mislim da bi trebalo ovo podržati i da se mi odbijemo od decembra i januara mjeseca, da sačekamo lijepo vrijeme i mislim da je ovo bolji termin od prethodnih.

“Ja sam za to da se ovaj festival ubuduće održava u prvom vikendu marta mjeseca i da to jednom za sva vremena zabilježimo” zaključio je Klisić.

Mladen Rakčević, proizvodjac vina, dobitnik jedne zlatne i dvije srebrene medalje je i ako početnik, po njegovim riječima,vrlo zadovoljan i ponosan. “Imponuje mi da sa ovakvim kolegama izađem na binu, i to što sam uzeo jedno zlato i dva srebra. Ovo zlato je za moje vino Pečalbar koje je osvojilo takođe zlatnu medalju na Festivalu Montevino prije desetak dana. Ove nagrade obavezuju da se nastavi jednim ovakvim tempom, da se prave kvalitetna vina sa puno ljubavi. Ja po prvi put učestvujem na ovom festivalu, lijepo je bilo, dosta naroda, lijepo vrijeme, lijepa vina i nadam se da će iz godine u godinu ovaj festival biti još bolje organizovan.

Radovan Ljutica iz Ovtočića je vlasnik šampionske titule za najboljeg proizvođača crvenog vina na ovogodišnjem Festivalu vina i ukljeve.

U kategoriji crvenih vina zlatnu medaljuosvojili su Ivo Đuković, Mladen Brajović, Mladen Rakčević, Vinarija „Vukčević“, Vinarija „Klisić“, Dragan Kojičić i Vinarija „Knjaz“. Sa pet srebrnih odličja u kategoriji crvenih vina okitila se Vinarija „Ćetković“, a srebrne medalje pripale su: dvije Mladenu Rakčeviću, zatim Ivu Đukoviću, Branislavu B. Klisiću, Spasoju Ratkoviću, Milošu Rajkoviću, Vinariji „Klisić“, Tomislavu Ukšanoviću i Aleksandru Vukmanoviću.

U kategoriji bijelih vina, po ocjeni žirija, najbolje je vino proizveo Mladen Brajović, dok je srebrnu medalju osvojila Vinarija „Klisić“. Vinarija „Vukićević“ je od danas ponosni vlasnik zlatnog odličja za najbolje roze vino. Srebro je pripalo Mladenu Brajoviću.

Nastupali su Gula , Crvena jabuka, Folklorni ansambl „Rumija“, KUD „Sveti Jovan Vladimir“i Nina Strugar.

Analitika