Srebro za crnogorsku kendo reprezentaciju

Crnogorska muška kendo reprezentacija, osvojila je srebrnu medalju na 10. balkanskom prvenstvu koje je održano ovog vikenda u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

Naš nacionalni tim je do finala savladao Sjevernu Makedoniju, nakon toga reprezentaciju domaćina, Bugarsku, u četvrt finalu naše kendoke savladali su Grčku, u polufinalu Tursku, a u finalu su poraženi od reprezentacije Srbije.

U okviru ekipnog takmičenja učestvovalo je 12 ekipa. Ovim rezultatom crnogorski kendo je nastavio niz uspjeha koji u kontinuitetu pristižu sa internacionalnih takmičenja.

Treba podsjetiti da je naša kendo reprezentacija, iako najmalobrojnija, dva puta bila prvak Balkana, a redovan je osvajači medalja kako u ekipnoj tako i u individualnoj konkurenciji.

U individualnom dijelu takmičenja trojica od pet naših takmičara stigla su do četvrtfinalu u borbi za medalju i tako zauzeli 5, 6. i 8. mjesto od ukupno 130 takmičara.

Crnogorski kendo tim su sačinjavali: Dejan Đurašković trener i takmičar, Andrija Vučinic, Marko Andrijašević, Miraš Šljivančanin, Timotije Smolović, Dejan Petričević i Aleksandar Bojić.

Odlazak crnogorske reprezentacije na balkanski šampionat, sufinansiralo je Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.