Knjiga “Trag da nas sjeti” Vita Nikolića uz Pobjedu

Obavještavamo čitaoce koji nijesu uspjeli da kupe primjerak dnevnog lista “Pobjeda” uskršnjeg dvobroja sa poklonom – knjigom izabranih pjesama Vitomira Vita Nikolića: “Trag da nas sjeti”, da će sjutra, u ponedjeljak 29.aprila moći da ih pronađu na prodajnim mjestima koja su bila zatvorena 28.aprila

Određena količina uskršnjeg broja Pobjede i poklon knjiga, ostavljena je za distribuciju prodajnim mjestima koja su zbog Uskrsa zatvorena i biće dostupna u ponedjeljak 29. aprila.

Knjiga peozije Vita Nikolića, koju sjutra ovaj list poklanja čitaocima dio je aktivnosti obježavanja 75 godina postojanja lista “Pobjeda”, a biće podijeljena čitaocima upravo nakon današnjeg 85. rođendana velikog pjesnika.

Kako je naveo urednik ovog izdanja, publicista Vlatko Simunović, Vito Nikolić je uz Njegoša, jedini crnogorski pjesnik čiji stihovi žive u pamćenju svih Crnogoraca.

– Čak i oni koji ne znaju ni jedan drugi, znaju makar jedan Nikolićev stih. U njima su ljepote, osjećanja i topline poruka koje su ljudima prijeko potrebne. U njima je nešto što nas čuva od samozaborava – naveo je Simunović.

Simunović u pogovoru podsjeća i da su ovoj knjizi skoro sve pjesme koje je Nikolić napisao.

– Neki strožiji izbor možda bi joj dao na težini. Ipak, bi bio i nužno subjektivan. Dati sebi za pravo da ograničimo živo jezgro pjesničkog opusa Vitomira Vita Nikolića značilo bi ograničiti prostor da lične izbore naprave oni kojima su pjesme potrebne ili da pjesme izaberu njih. To ste svi vi – poručuje Simunović, u pogovoru ovog izdanja Pobjede.