Kada je odbrana na nivou, Budućnost je teško zaustaviti

Čuvena odbrana iz Podgorice ponovo je zastrašila Evropu i to samo dvije sedmice nakon što se činilo da više i nije toliko čelična. Sve ono što je nedostajalo u igri rukometašica Budućnosti na startu sezone protiv Bresta krasilo je crnogorskog velikana u 3. kolu Lige šampiona protiv Ramniku Vlčee 23:19, u subotu u Morači”.

A u idealnoj defanzivnoj noći Dragana Adžića ponovo je na golu dvostrukog prvaka Evrope zablistala Marina Rajčić, koja je sa 14 odbrana i skinutim sedmercem smirila” rukometašice rumunskog šampiona.

“Bilo je to naše veče. Odbrana je bila mnogo bitna, a kad je igramo tako onda su tu i intervencije golmanki”, bila je kao i uvijek skromna Rajčićeva u razgovoru za Dnevne novine. Na kraju utakmice osjećaj je bio fenomenalan i taj osjećaj treba da imamo stalno”.

Meč protiv Ramniku Vlčee tako je pokazao da su plave dame” dobro naučile lekciju od Bresta (35:32) u Morači”.

“Utakmica protiv Bresta se neće i ne smije da se ponovi”, nema dilemu Marina.

Jedna stvar u vezi te utakmice, ipak, je pozitvna…

“Mogu reći ako je baš morao da se dogodi taj meč, onda je najbolje što se desio na početku sezone”.

Budućnost je protiv Bresta odigrala najlošiji meč sezone, protiv Ramniku Vlčee najbolji. Može li tim Dragana Adžića još da raste, da igra još bolje?

“Naravno da može”, jasna je golmanka Budućnosti. “Ovim tempom trebamo da nastavimo da igramo, a poslije će pobjede biti kruna našeg dobrog odnosa na terenu”.

Marina Rajčić je blistala u subotu u “Morači”, Emili Sando je bila odlična u prethodnom kolu protiv Bitighajma u gostima – dvije golmanke Budućnosti se sjajno dopunjuju” na startu sezone.
Uz njih tu je i talentovana Anastasija Babović da uskoči kada je potrebno.

“Naravno da je u tome naša snaga jednostavno ne postoji bojazan koja god od nas da stane na gol. Dobro radimo i imamo dobru saradnju u jednom timu imamo naš mali tim”, objasnila je Rajčićeva.

Prva tri kola Lige šampiona su prohujala” da li postoji neki tim koji je ostavio poseban utisak?

“Sve su ekipe dobre, a za razliku od prošle sezone najviše me je iznenadila upravo ekipa Bresta. Međutim, jasno je da nema opuštanja ni protiv koga svi mogu da iznenade”, zaključila je Marina.

Rukometašice Budućnosti sada će imati sedmicu više za odmor, a naredni izazov u Ligi šampiona očekuju ih prvog dana novembra u revanšu protiv Ramniku Vlčee.