Investicija od 23 milona eura oplemenila budvansku rivijeru

Ljetos je u Reževićima otvoren luksuzni “Ananti Resort, Residences & Beach Club” koji se sastoji od osam privatnih vila sa tri do četiri spavaće sobe od oko 500 m2 prostora i četrnaest apartmana površine do 114 m2 a gostima je na raspolaganju i ekskluzivno uređena privatna plaža. Do sada je u rizort uloženo preko 20 miliona eura, dok je za 2020 godinu planirano još oko 3 miliona novih investicija. Ananti je prvi hotel u Crnoj Gori koji je postao član prestižne The Leading Hotels of The World grupe, koja u cijelom svijetu ima preko 400 hotela standardizovanih po ovom originalnom konceptu.

Ovaj spektakularni hotel je mješavina azijske, bliskoistočne i mediteranske elegancije, u svom dizajnu i arhitekturi, a gostima je na raspolaganju i azijski fusion restoran, sa mediteranskim sastojcima i azijskim receptima. Opisujući Rizort Marina Chaptykova, izvršna direktorica kompanije Suntime, koja upravlja Hotelom, kaže da je dizajniran tako da akcentuje ljepotu svog prirodnog okruženja i u savršenoj je harmoniji sa okolnim pejzažem, dok je dizajn enterijera inspirisan besprekornom prirodom.

“Svaka nezavisna vila koje je dio ovog rizorta ima svoj privatni bazen i predivni dio za uživanje u eksterijeru, sa prostranim terasama i slikovitim pogledom na more. Gosti, takođe mogu da uživaju u privatnim spa sobama, teretanama, đakuziju sa pogledom na more, te sobama za relaksaciju, predivnim terasama za objedovanje sa odjeljcima za pripremu hrane i roštiljanje, privatnoj recepciji i nevjerovatnom infinity bazenu. Svi apartmani su okrenuti prema moru, a imaju svoja privatna kupatila, prostrane dnevne sobe i trpezarije i udobne, otvorene terase, te kao kuriozitet i posebno dizajnirane sobe za uživanje u duvanu.”- kazala je ovom prilikom Chaptykova, koja kaže da je investitor vizionarski gledao na netaknutu obalu sa divljom plažom, na koju je položio školjku punu bisera, želeći da je podijeli sa svima koji baš ovdje žele da provedu svoj odmor. Jer upravo ovdje, na ovom mikrolokalitetu, pored vizuelnog doživljaja, najljepšeg zalaska sunca na rivijeri, šuma talasa, mirisa četinara, divljeg ruzmarina, te spokojnih stoljetnjih maslina, koje tiho prenose harmoniju prirode na čovjeka, pa je to sve pokrenulo snažan investicioni ciklus i ovu divlju ljepotu pretvorilo u hedonistički raj za porodice i sve koji žele da u ovoj atmosferi provedu svoj savršeni odmor. Za investitora je poseban podsticaj bila otvorena državna ekonomska politika Crne Gore prema investitorima, kao i atmosfera konstantnog smanjenja i neutralisanja barijera te stimulisanja investicija posebno u oblasti turizma.

“Takođe smo posebno zadovoljni što smo u Crnoj Gori pronašli partnere i eksperte kako u oblasti konstrukcije i izgradnje rizorta, arhitektonske poslove, a naročito u oblasti ugostiteljstva i turizma. Samo je manji broj specifičnih poslova servisiran sa stranim eksperskim znanjima. Što se tiče nedostataka u ukupnom doživljaju ovakvih rizorta, smatramo da su infrastrukturne prirode, kao što su problem sa putevima, dostupnosti rizorta gostima, neprilagođenost aerodromskih uslova potrebama takvih turista, neprilagodjenost medicinskih sistema, kao i nedostatak brze i efikasne medicinske podrške za turiste u 24/7 vremenu, a naravno i edukacija u prijemu i servisiranju usluga za lokalni ugostiteljski kadar da podrži 5* luxury standard i upravljanje i hotelima i turističkim centrima. O tržištima kojima je okrenut Rizort, Marina Chaptykova kaže da su u aktuelnom trenutku glavna tržista: Evropa, SAD, Region, a posebno tržište Srbije i takodje Rusija. “Na svim tržištima targetiramo goste i klijente koji traže ekskluzivne rizorte. Opredijelili smo se da, ove godine, prezentujemo ponude za ovaj Rizort na sajmovima u SAD i Evropi (Velika Britanija, Francuska, Njemačka), a sljedeće godine se pripremamo za nastup u Dubaiju.Suntime sa svojim menadžment timom radi na daljim projektima i daljem razvoju cjelokupnog rizorta, ponude servisa i uzluga. Iako je ovo tek prva sezona rada uspjeli smo da ekipiramo core tim koji sada požrtvovano I profesionalno radi sa ciljem da se projekat kompletira u narednom periodu. Kratkoročni cilj investicija vezan je za među – sezonske zimske poslove, a radi se o upotpunjavanju sadržaja kao što je originalni SPA koncept i sadržaj, izgradnja nove ova recepcije sa prostranim lobijem koja će se oslanjati na posebno uređen prilaz sa magistrale i Panorama Kafe iz kojeg će gosti uživati u nezaboravnom pogledu i prirodi koja će biti kultivisana prilagođavanjem postojeće divlje ljepote hortikulturno usaglašene sa mediteranskim parkovskim sadržajima.”-zaključuje Chaptykova.