“Primarni motiv mi nije novac, postala sam umjetnica vlastitog života”

Katarina Lalatović je Nikšićanka, koja se već više od pet godina bavi izradom rukotvorina od raznih materijala, kombinujući različite tehnike, najviše dekupaž. Ljubav prema umjetnosti je pokreće, a kako kaže, osluškujući svoj unutrašnji glas, postala je i umjetnica vlastitog života. Lalatović za naš portal priča o svojim počecima, radovima, ali i inspiraciji, koju svakodnevno crpi.

Talenat za umjetnost naslijedila od majke: Nikšićanka, Katarina Lalatović se u umjetnost zaljubila još u djetinjstvu. Posmatrala je svoju majku kako ukrašava različite predmete dekupaž tehnikom i upijala njen svaki pokret. Hobi njene majke je postao njen, te se ovim bavi više od pet godina.

„Ljepota dekupaža je ta što ti, kao i svaka umjetnost, odriješi ruke i otvori srce. Ne postoje pravila, niti bilo šta što bi poremetilo jednu spontanost. A divno li je misliti srcem, a ne glavom”, ističe ona.

Prisjeća se svog prvog rada, kutije za nakit koju je poklonila majci.

„Ona me je i naučila kako nečemu biti posvećen, kako uredno i sa puno ljubavi pristupiti izradi. Taj rad je bio kombinacija različitih, pa i izmišljenih tehnika”, navodi Lalatović.