Video: Novi singl i spot Boža Bulatovića

Kao što je najavio prilikom objavljivanja singla i spota “Istina o Mare” gotovo nakon godinu dana izašla je pjesma Boža Bulatovića “Tebi dužan” i sa pratećim video spotom dostupna je slušaocima, tv stanicama u zemlji i regionu.

Božo objašnjava zašto je čekao ovoliko da objavi novi singl.

– Ova pjesma ima poseban značaj, nosi posebnu emociju, zato ze zove kako se zove.

Mogu reći od kada se bavim muzikom imao sam tu želju da posvetim pjesmu najbezbrižnijim godinama, najdivnijim uspomenama u rodnom Nikšiću i mojim Humcima.

Želio sam takvu pjesmu gdje ni jednom neću izgovoriti ime grada a da svaka riječ jasno asocira na moj rodni grad.

O ljudima koji su mu pomogli da sve zvuči kako je on zamislio ….

Kao u 90 posto pjesama koje sam snimio aranžman je radio moj najbliži saradnik Igor Perović , bas gitaru je odsvirao Duško Mandić , trubu Stefan Bjeletić, gitare Miha Radonjić, prateće vokale Vjera Nikolić, snimano je studiju “M “ kod Mihe u Podgorici a mastering pjesme radjio je Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu.

O spotu ….

Spot je sniman u Nikšiću i Humcima ali nijesam želio da radim razglednicu grada već svoje stihove da ispratim snimcima koje će mnoge vratiti u prošlo vrijeme sa velikom sjetom kao što se i meni desi kad pomislim na to vrijeme .

Posebnu zahvalnost dugujem RTCG koji su mi ustupili arhivske snimke Nikšića iz daleke 1955 godine, koji su bili ključni da se opredijelim da spot bude crno-bijeli.

Snimatelj I reditelj spota je Predrag Njunjić – Bat, za snimke dronom bio je zadužen Miloš Todorović a montažu je radila Dragana Simanić .

Dok smo snimali spot sreo sam moje komšije a neke od njih nisam vidio više od 30 godina tako da je tokom snimanja bilo puno emotivnih susreta I fotografija koje će ostati za moju privatni arhivu .

Realizacijom cijele ove priče ostvario sam još jedan svoj san da imam pjesmu i spot za godine i dane bezbrižnosti I da nisam zaboravio gdje sam rodjen .

O planovima ….

Sad već mogu da najavim da je sljedeći singl pjesma iz jednog filma koji sam gledao kao mali i da sam dobio dozvolu od autora iz Hrvatske da to uradim kako sam ja zamislio.

Mogu još samo reći da se pjesma tekstom i zvukom uklapa u vrijeme “Novog vala”, siguran sam da će možda otvoriti prostor da ugostim neku estradnu damu čije će vam ime biti jako poznato .. do tada – ajde da slušamo i gledamo “Tebi dužan”.

Analitika