Nebojša Jovović osvojio arapska srca! (VIDEO)

Naš trofejni stručnjak priča za MONDO o titulama u Jordanu, Iraku, Tunisu, kulturi življenja u Egiptu…

Nebojša Jovović je rođen 28. avgusta 1974. godine u Podgorici, zanimljivu igračku karijeru (Budućnost, Kajzeri, Sartid, Asiriska, Henan, Zaglebje…) je završio 2004, a već 2007. se posvetio trenerskom poslu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kao trener je počeo u Ribnici, radio je u Komu, bio u stručnom štabu omladinske selekcije Crne Gore i Kazme, nenadano je uveo Berane u našu Prvu ligu, vodio je Hadžer i Sutjesku, a totalni bum je doživio 2017. kada je sa jordanskim Al Fajsalijem ovojio prvenstvo, FA Kup, Super kup, a igrao je i finale Arapske Lige šampiona.

Poslije toga je uslijedila kratka avantura u Zamaleku (2017/2018). Popularni Nebo je imao uspjeha i padova u jednom od najvećih egipatskih klubova, a koliko je klub iz Gize bio riješen da ga uzme govori činjenica da su u konkurenciji za trenera bili Bernd Šuster i Ziko.

Opet kratko Al Fajsali, pa još jedna potrvda trenerskog znanja u arapskom svijetu, gdje važi za top klasu – Jovović je sa Al Šortom osvojio Premijer ligu Iraka prošle sezone. Bila je to šesta titula u istoriji kluba, koja je došla poslije dugih šest godina.

Jovović trenutno odmara u Podgorici, a kući se vratio nakon nenadanog raskida ugovora sa Sfaksijenom iz Tunisa. Sa upravom se rastao poslije par kola, a sve je mirisalo na uspjeh, jer je na početku ove sezone osvojio Kup, što je bio prvi trofej za “arapski Juventus“ poslije šest godina.

Izvor: Mondo.me