Bošković bronzani na prvenstvu svijeta!

U američkom gradu Anahajmu juče je završeno IBJJF prvenstvo svijeta u disciplini No Gi brazilskog džiu džicua.

Trofejni crnogorski borac iz kluba brazilskog džiu džicua Mata Leao, Srđan Bošković, bio je jedini takmičar iz Crne Gore na ovom šampionatu i uspio je da dođe do medalje na ovom petodnevnom sportskom događaju koji je okupio rekordan broj od 1980 učesnika dok su se borbe odvijale na čak 10 borilišta.

Boškoviću je pošlo za rukom da osvoji bronzu u srednjoj kategoriji braon pojaseva discipline NO Gi do 79,5 kilograma.

Na podijumu ove kategorije našli su se: Filipinac na prvom mjestu, Kanađanin na drugom a zatim Crnogorac i Amerikanac na trećoj poziciji.

Boškovića je, uprkos dobrom startu, na putu ka sjanijoj medalji zaustavio upravo osvajač kategorije, Filipinac Areljano, koji je našeg predstavnika savladao sa samo dva poena razlike i time zaustavio njegov američki san.

Treba napomenuti da je u ovoj takmičarskoj sezoni Bošković pored svjetske bronze, osvojio duplo srebro na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi u Rimu, nastupivši u težinskoj a zatim i u open kategoriji.

Tome su prethodila dva zlata sa IBJJF Minhen Opena (jedno u discipilini Gi a drugo u disciplini No Gi), potom zlato sa IBJJF Budapest opena u Mađarskoj kao i dvije bronzane medalje u disciplini GI na Rome Openu.

Bošković je glavni dio priprema odradio u matičnom klubu pod vođstvom trenera braće Jokmanović, dok je same pripreme finiširao u Njujorku u A-Force International akademiji i Renzo Gracie akademiji pod okriljem trenera Andre ,,Tim“ Monteira.

,,Još sam pod utiscima, ovo je veliki korak za mene. Uspio sam da nastupim i odradim nabolje što mogu, iako mi sami kraj priprema u američkom kampu nije išao pod ruku jer sam obnovio jednu stariju povredu i stekao jednu novu, što je značajno uticalo na moj pristup borbama. Ipak moram biti zadovoljan, privilegija je učestvovati na ovakvom takmičenju. Želim da se zahvalim mojm trenerima Mladenu i Marku Jokmanoviću i svim kolegama iz kluba Mata Leao koji su mi pomogli u toku priprema“ izjavio je Srđan Bošković.