Ajkule osvojile bronzu nakon nevjerovatnog preokreta

“Ajkule” su osvojile prvu bronzu na velikim takmičenjima i iz Budimpešte se vraćaju sa medaljom koja je nedostajala u kolekciji.

Vaterpolisti Crne Gore pobijedili su Hrvatsku sa 10:9, iako su na poluvremenu gubili sa 8:4, i tako osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

“Presudila je nevjerovatna želja,iako smo loše otvorili meč i nijesmo koristili šanse. Nisam vjerovao da ćemo se vratiti jer smo se dosta ispraznili na prethodnim utakmicama. Ovo je čudo, nevjerovatan preokret. Kao da smo dobili novu energiju u nastavku utakmice. Sada da ovo proslavimo, pa idemo dalje”, rekao je za TVCG selektor Vladimir Gojković.

Aleksandar Ivović je sa pet golova nosio Crnu Goru u momentima kad je bilo najteže.

“Presrećan sam i ponosan. Ovo mi je jedna od najdražih medalja u karijeri sa reprezentacijom, jer sam do sada četiri puta gubio u duelima za treće mjesto. Ja sam 13 godina i nacionalnom timu, znam koliko je ovo veliki uspjeh, a mlađi igrači vjerovatno tek toga treba da postanu svjesni. Drago mi je i što smo osvojili odličje u ovom sastavu. Svaka čast timu”, izjavio je Ivović.

Draško Brguljan je istakao da su na EP došli skromno, a da se vraćaju sa medaljom.

“Ovo što mi možemo da priredimo ne može niko. Gubili smo, vratili smo se i vjerovali, drugi put protiv Hrvatske, ponajbolje ekipe na planeti. Srce koje smo pokazali donijelo nam je bronzu”, rekao je Brguljan.

Antena M