Pjevač Zoran Kalezić registrovao svoje poljoprivredno gazdinstvo

Poznati crnogorski muzičar Zoran Kalezić registrovao je svoje poljoprivredno gazdinstvo, koje se nalazi u danilovgradskoj opštini. Potpredsjednik Vlade Milutin Simović Kaleziću je uručio Rješenje o registraciji poljoprivrednog gazdinstva i poželio mu uspjeh.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede Kalezić je kazao da je srećan što je dobio zvanično rješenje i šansu da postane ugledan poljoprivredni proizvođač, na svom imanju i na svojoj đedovini.

„Od danas pa nadalje trudiću se još više da radim, da napravim nešto lijepo. A ovdje, Bogu hvala, sve rađa, čemu se god malo pažnje posveti to će nagraditi, to će roditi, jer ovo je podneblje takvo. Nadam se, kada idući put dođete, da će moje gazdinstvo biti unaprijeđeno. I neka vas prati pjesma „Tamo đe se gusle čuju“, kazao je tim povodom Kalezić.

Crna Gora iz godine u godinu bilježi rast broja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao pretpostavke za konkurisanje za brojne vidove izdašne bespovratne podrške.

Kako je saopšteno iz Ministarsva danas u Crnoj Gori imamo 11.888 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava sve zainteresovane poljoprivrednike da registruju svoja gazdinstva.

“Procedura registracije je besplatna i može se obaviti širom Crne Gore u Savjetodavnim službama u kojima se pored savjeta mogu dobiti i informacije o programima bespovratne podrške”, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTCG