Sajam sporta 2020. u petak u Tivtu

U organizaciji Ministarstva sporta i mladih i Opštine Tivat a povodom obilježavanja “Dana reprezentacija” Crne Gore, u petak, 6. marta, na gradskoj rivi Pine, sa početkom u 11 sati, biće održan Sajam sporta 2020.

Kako je navedeno u saopštenju Opštine Tivat, više od 150 sportista iz Tivta, Kotora, Cetinja, Herceg Novog i Budve predstaviće sportske discipline kojima se bave, prezentovati svoj rad i uspjehe.

Manifestacija se organizuje sa ciljem afirmacije sporta i jačanja kulta reprezentacije dajući akcenat značaju sporta i rezultatima crnogorskih sportista.

“Tivat je grad koji stvara uslove da sport bude dostupan svima i značajno ulaže u razvoj sportske infrastrukture a time i razvoj sportskog turizma. Naš grad je prepoznat kao grad uspješnih mladih talenata i značajnih sportskih rezultata. Sajam će biti prilika i da građani Tivta čestitaju Dan reprezentacija svim crnogorskim reprezentativcima”, rekao je predsjednik Opštine Siniša Kusovac.

Na sajmu će biti zastupljeni sljedeći sportovi: fudbal, košarka, rukomet, odbojka, šah, boćanje, golf, sportski ples, vodeni i borilački sportovi.

U sklopu manifestacije biće organizovan i sportsko-zabavni program, sportska takmičenja i demonstracije borilačkih vještina (aikido, džudo, kik-boks i karate), fudbalske vještine, mečevi u šahu, rukometu i stonom tenisu kao i turnir u basketu po principu 3×3.

Sajam sporta otvoriće ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Opštine Siniša Kusovac.