Čuveni naučnik-nomad u Podgorici

Edukativni seminar „Inovativni pristup u nastavi prirodnih nauka kroz razvoj kritičkog mišljenja i socio-emocionalnih vještina“ u organizaciji Ministarstva nauke i Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice biće održan u petak 6. marta i ponedjeljak 9. marta, saopšteno je iz Ministarstva.

U okivru ovog dvodnevnog seminara, održaće se radionice namijenjene učenicima i nastavnicima prirodnih nauka koje će voditi Stjuart Kohlhagen koji se preko 40 godina aktivno bavi istraživanjem, razvojem i podrškom formalnom i neformalnom obrazovanju u nauci.

“U petak 6. marta organizujemo tri dvočasovne radionice namijenje učenicima a radionice za nastavnike biće održane u ponedeljak 9. marta. Specijalno predavanje za profesore biće održano takođe u ponedjeljak 9.marta u 13h u svečanoj sali Gimnazije”, navode oni.

U okviru projekta “Science Nomad”, dr Kohlhagen sarađuje s nastavnicima, univerzitetima i naučnim muzejima širom svijeta, promovišući inovativne pristupe u formalnom obrazovanju koji podstiču vještine 21. vijeka.

“Radoznalost, kritičko razmišljanje, rješavanje problema i fleksibilnost ključne su vještine koje je potrebno razvijati. Metode koje koristi podstiču dublje razumijevanje osnovnih principa razvoja ovih neophodnih veština. Dobitnik je brojnih nagrada za svoje izume, među kojima i nagrade za nauku kao umjetnost princa Čarlsa. Medaljom Javne službe za njegov doprinos neformalnom obrazovanju odlikovan je 2000. godine, u čast kraljičinog rođendana. Jedini je istraživač koji je dobio nagradu “Iron Science Teacher”, a nije Amerikanac”, zaključuju iz Ministarstva.

Antena M