Prve nagrade za Gušmirović i Serhatlića

Prva nagrada za kompoziciju na 27. Međunarodnom festivalu dječije pjesme Zlatna pahulja Rožaje 2020. pripala je Mirsadu Serhatliću, dok je najbolja interpretatorka po ocjeni žirija djevojčica Ema Gušmirović.

Na Festivalu koji je održan 28. i 29. februara, učestvovala su djeca iz Rožaja, Podgorice, Ulcinja, Cetinja, Bijelog Polja, Berana, Tivta, a na internacionalnom dijelu Festivala došli su gosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Makedonije i Bugarske, dok su učešće u zadnjem trenutku otkazali gosti iz Rumunije i Turske.

“Scenske nastupe pored Plesne grupe “Pahulje” iz Rožaja, uljepšale su i grupe “Aria Latina Crew” iz Švajcarske i “Porta di danca” iz Ulcinja. U festivalskom dijelu učesnika iz Crne Gore učestvovale su Etno grupa Teferidž, Hor Ilham i Pjevačka grupa “Odive” iz Berana”, navodi se u saopštenju.

Program su vodili Dejan Đonović i Muzafera Kujević.

Scenografiju ovogodišnjeg Festivala osmislio je Stanislav Nikičević, a scenario je radio Dejan Đonović.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture Crne Gore i Opština Rožaje.

“Medijski pokrovitelj je Televizija Crne Gore. Prijatelj Festivala PAM Crne Gore, a organizator: Centar za kulturu Rožaje”, navodi se u saopštenju organizatora.

Prvu nagradu za kompoziciju osvojio je Mirsad Serhatlić, drugu Dragana Vojnić, dok je treća nagrada pripala Slavenu Knezoviću.

Najbolja interpretatorka, po mišljenju žirija bila je Ema Gušmirović, druga nagrada pripala je Anji Jestrović, dok je trećeproglašena Mia Petričević.

Posebna nagrada Stručnog žirija pripala je Nini Nakić, nagrada za najbolji aranžman Ladu Lešu, a nagrada “Dragan Radulović” za najbolji tekst pripala je Nikoli Radunoviću.

Najbolji učesnik iz inostranstva po mišljenju žirija bila je Ivayla Matsina iz Bugarske, druga nagrada je pripala Violeti Beshiri iz Albanije, dok je treća nagrada za interpretaciju pripala Jani Crnomarković iz Srbije.

Nagrada Dječijeg žirija pripala je Riani Asllani sa Kosova, a posebna nagrada Stručnog žirija za scenski nastup pripala je Emini i Emiru Geci iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: RTCG