Kolašin 1600: Kompletna infrastruktura Ski centra u funkciji

Kompletna infrastruktura Ski centra Kolašin 1600 stavljena je danas u funkciju, nakon što su se stekli neophodni vremenski uslovi.

Direktor Ski centra Saša Jeknić kazao je da je, pored Crvene staze Vranjak duge 1.750 metara, od danas u funkciji i Plava staza dužine 2.800 metara.

Kako je naveo, pored te dvije staze u funkciji je dječji lift, staza za sankanje, kao i škola skijanja i ski rental.

„Od samog početka rada Ski centra, u kompletnoj funkciji je restoran Troglavac sa kafe barom, gdje svi oni koji posjete skijalište mogu da probaju domaća jela, kraft piva, proizvode Plantaža, i da se uvjere u izuzetan kvalitet usluge koju mi pružamo”, kazao je Jeknić za Infobiro Montenegro.

On je istakao da je ova godina bila na nivou elementarne nepogode, kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju, zbog visine sniježnog pokrivača.

Međutim, kako je dodao, uz organizovane grupe prevashodno iz zemalja regiona, dnevna posjećenost skijaša je bila oko 150, dok je taj broj vikendima dolazio do 600.

“Kada uzmemo sve te otežavajuće okolnosti mi možemo da budemo zadovoljni sa onim što smo postigli. Do kraja sezone na Skijalištu Kolašin 1600 su u ponudi promo akcije, tako da je cijene trodnevnog ski pasa za odrasle 30 EUR, dok je za djecu do 14 godina ta cijena 21 EUR“, rekao je Jeknić.

On je kazao da su nedostataka snijega pokušali da nadomjeste na drugi način, pa su, kako je naveo, ove godine imali bogat kulturno-zabavni program.

“Svakako da, kao ozbiljna firma, uvijek razmišljamo korak unaprijed. Već od ove godine kreće projektovanje, odnosno osvježavanje staza na ovom lokalitetu. Ove godine takođe krećemo u realizaciju programa spajanja dva ski centra, Kolašin 1450 i Kolašin 1600, žičarom K7 koja će opsluživati dodatnih šest staza”, dodao je Jeknić.

Takođe, kako je naveo, već se aktivno radi i na pripremama za ljetnju turističku sezonu.

“Mi radimo 365 dana u godini, mislim na usluge restorana Troglavac. Sa ljetnjom turističkom sezonom krećemo 1. maja, tako da će svi oni koji budu dolazili u Kolašin moći da na ovom prostoru upotpune svoj doživljaj”, poručio je Jeknić.